Scheduler, job server

Szukam czegoś, co umożliwi mi odpalanie zaplanowych zadań z sekundową dokładnością. Backgroundrb się nie sprawdził. Jakieś sugestie?

Backgroundrb to syf. Swego czasu w jednym projekcie zaminiłem backgroundrb na starling/workling. A może Cron Ci wystarczy?

Cron na pewno się na da, nie ma sensu koła wymyślać jeśli jest od wielu lat narzędzie do tego przeznaczone. A na jakiś screen castie od rb jest nawet pokazany jakis sposob na obsluge cron z poziomu ruby

Zajebistym schedulerem o dobrej dokładności i ogarnialną kontrolą nad zleconymi jobami jest rufus-scheduler (dawnej openwferu-scheduler). Do tego jakiś prosty serwerek DRb… kiedyś o tym pisałem na forum.
(już nie wspominam o spiczu na Euruko’2008 :wink: )

tjeden napisał przecież wyraźnie, że potrzebuje sekundowej dokładności a jak powszechnie wiadomo cron ma minutową więc się nie “na da”

Kurna, Olek, przecież Ci chyba wysyłałem mailem cały kod i prezentację. Back in 2008 nawet :slight_smile:

To było so 2008. :slight_smile: Ale przejrzałem jeszcze raz kod i prezentację i spróbuję rufus-schedulera. Dzięki.