Serwer bez ruby

Witam mam postawic aplikacje na serwerze na ktorym nie ma ruby zainstalowanego w systemie
a admin nie bardzo chce instalowac
czy za pomoca RVM bede mogl zainstalowac ruby i wszystkie pakiety potrzebne na swoim koncie usera.

[quote=wwojcik]Witam mam postawic aplikacje na serwerze na ktorym nie ma ruby zainstalowanego w systemie
czy za pomoca RVM bede mogl zainstalowac ruby i wszystkie pakiety potrzebne na swoim koncie usera.[/quote]
Nawet bez rvm powinieneś móc :slight_smile: Wystarczy ustawić odpowiednią ścieżkę przy ./configure. Ale pewnie z rvm/rbenv będzie wygodniej.

[quote=drogus][quote=wwojcik]Witam mam postawic aplikacje na serwerze na ktorym nie ma ruby zainstalowanego w systemie
czy za pomoca RVM bede mogl zainstalowac ruby i wszystkie pakiety potrzebne na swoim koncie usera.[/quote]
Nawet bez rvm powinieneś móc :slight_smile: Wystarczy ustawić odpowiednią ścieżkę przy ./configure. Ale pewnie z rvm/rbenv będzie wygodniej.[/quote]
Albo użyć ułatwiacza https://github.com/sstephenson/ruby-build i dodać później scieżkę do PATH.

Sliczne dzieki za pomoc
pozdrowka

+1