Cześć,
może znacie i możecie polecić jakieś serwisy które akceptują płatności kartami z terytorium UE i przy tym dobrze integrują się z Railsami?
Pozdrawiam,
Hubert
Cześć,
może znacie i możecie polecić jakieś serwisy które akceptują płatności kartami z terytorium UE i przy tym dobrze integrują się z Railsami?
Pozdrawiam,
Hubert
Aha, płatności w Euro oczywiście
PayPal
Paypal, a do obsługi możesz wykorzystać ActiveMErchant-a który pięknie unifikuje bramy do wielu wielu bramek.
Po jaką cholerę, skoro w Polsce (jak i reszcie dzikich krajów) tak naprawdę działa tylko PayPal?
PayPal jest drogi…
Tomash: bo Active Merchant ma ładnie zunifikowany interfejs i API ?
@Hubert: paypal nie jest droższy niż CC, standardowa prowizja na karcie to 3% więc o 0.1% więcej niz PP
Ok. Są serwisy które pobierają stałą stawkę od tranzakcji kartą (np. 0.12 Euro), kilka takich znalazłem. Wydaje mi się że użyję któregś z nich. Ale muszę jeszcze się zastanowić co będzie bardziej korzystne w kontekście przewidywanych wysokości transakcji.
A czy PayPal umożliwia zablokowanie kwoty na karcie na dłuższy okres i jej ściągnięcie po powiedzmy 3 miesiącach? Wydaje mi się że nie, a to jeden z pożądanych scenariuszy.
Musisz poczytać API, generalnie paypal umożliwia podobne możliwośći do domyślne bramki z kartami.
My korzystamy z PayLane i AuthorizeNet. W Twoim wypadku AN raczej odpada. Generalnie PayPal nie jest zły.
Polecam NoirePay ! noirepay pl.
NoirePay jest dostawcą rozwiązań płatności, oferuje ponad 220 opcji płatności i opcji bankowych, z wykorzystaniem wysokiej jakości technologii przetwarzania płatności. NoirePay oferuje Konto Sklepu Internetowego i Bramki Płatności dla sprzedawców z całej Europy.
Wszyscy klienci NoirePay otrzymują dostęp do indywidualnego konta, które umożliwia sprawne przetwarzanie płatności przy użyciu kart Visa, Master Card , American Express, China UnionPay i wiele innych.
Konto sklepu internetowego jest bezpłatne: brak opłat za założenie konta, brak miesięcznych opłat za prowadzenie konta.
Jestem po integracji Espago z GamesRage (zostaje się normalnym merchantem, API “inspirowane” Stripe’em) i póki co mogę polecić.
(tylko niech mi wreszcie włączą produkcyjne klucze )