Witam serdecznie, moja aplikacja do generowania formularzy używa SimpleForms.
Potrzebuje nadpisać kilka elementów na stronie, w tym celu chciałem użyć Wrapper’a:
W tym dopisuje do simple_form.rb poniższy kod, no właśnie,.
Do czego odnosi się poniższy kod ?
Pierwsza linia tworzy jakiegoś div’a ? A czym jest “tag” ?
O co chodzi z następnymi liniami ?
Nigdy nie bawiłem się z simple_form w ten sposób jednak wydaje mi się, że ten kod najzwyczajniej na świecie zmienia to w jaki sposób są otaczane elementy formularza w tym przypadku checkbox.
Na stronie wszystko jest opisane co jak działa także prawdę mówiąc nie wiem na czym polega problem.
Ale idąc po kolei z pytaniami to:
Kod odnosi się do stworzenia nowej “otoczki” tj. wrappera do którego można odnieść się poprzez :inline_checkbox
np. tak jak jest podane na przykładzie tj. f.input :remember_me, :wrapper => :inline_checkbox
Pierwsza linia odnosi się do zdeklarowania, że otoczka będzie div’em z klasą control-group czyli tam gdzie umieścisz w kodzie f.input :remember_me, :wrapper => :inline_checkbox to tak naprawdę wkoło tego elementu zostanie stworzony <div class="control-group"> a reszta rekursywnie czyni to samo tylko, że dla wszystkich elementów które są generowane przez f.input (jednak co do tej 2giej części nie mam 100% pewności). Co do tematu tagów polecam tę lekturę.