[Somtive / zdalna] Programista RoR 4

Programista Ruby on Rails

O nas:
Jesteśmy zdolnym zespołem tworzącym oprogramowanie social media działające w chmurze. Poszukujemy osoby kochającej programować i lubiącej duże wyzwania do nawiązania stałej współpracy.

Zakres zadań:
a tworzenie innowacyjnej platformy złożonej z aplikacji realizujących połączenia z zewnętrznymi API (głównie social media);
a praca z BigData;
a tworzenie aplikacji obsługującej generowanie danych w czasie rzeczywistym.

Wymagania:
a bardzo dobra znajomość Ruby on Rails 4;
a swobodna praca z bazami danych MySQL i Redis;
a umiejętność stosowania wzorców projektowych;
a znajomość zagadnień projektowania obiektowego;
a znajomość narzedzi GitHub, .
a HTML5, CSS3, JavaScript / CoffeScript, SASS;
a Memcached;
a Nginx;
a API: Facebook Open Graph, Twitter, Flickr, Google, LinkedIn;
a Efektywna praca;

Oferujemy:
a możliwość pracy zdalnej;
a kontakt z osobami o ogromnym doświadczeniu w tworzeniu aplikacji internetowych;
a udział w unikatowym projekcie;
a możliwość rozwoju poprzez pracę nad globalnymi produktami;
a miłą atmosferę pracy;
a stabilną pracę i terminowe wypłaty;
a umowę o dzieło lub fakturę VAT.

Pracodawca:
Somtive sp. z o.o.
Zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego.
KRS: 0000457173
NIP: 7692220507
VAT-UE: PL7692220507
REGON: 101581898
D-U-N-S: 426920470

ul. Ogrodowa 31/35, 00-893 Warszawa
ul. Główna 122, 97-410 Kleszczów

Prosimy o przesyłanie CV oraz próbki kodu na adres jobs@somtive.com z dołączeniem klauzuli:
“Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Somtive Sp. z o.o. moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych przy realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. z 2002r. nr 101, poz. 926, ze zm.)”.

Biorąc pod uwagę że Rails 4 został wydany jakieś 3 miesiące temu, możecie mieć problemy ze znalezieniem ludzi którzy już zdobyli jakiekolwiek doświadczenie w tej wersji :slight_smile:

Też tak sobie pomyślałem, ale stwierdziłem, że nie będę trollował :wink: Ciekawe czy osoba pisząca to ogłoszenie zna wszystkie różnice pomiędzy Rails 3 vs Rails 4. Tak czy siak: powodzenia! :slight_smile:

3 miesiące to wystarczająco dużo. Rails 4 było dostępne już na długo przed “wypuszczeniem” (3 miesiące w IT to dużo czasu). Dajemy konkretną informację - pracujemy na Rails 4. Osoba, która pracuje na Rails 3 od dawna - jeśli zechce “przeskoczy” na 4 bardzo szybko (doświadczenie z Rails 3 i chęć przejścia na 4 będzie działała na korzyść).

P.S. Osoba pisząca ogłoszenie zna różnice pomiędzy RoR 4 i 3 :slight_smile:

Świstak, meek: Pewnie Wam teraz łyso.

Przecież różnice są bardzo małe, kilka dodatków (turbolinks, declarative etags, cache digests) + jakieś kosmetyczne zmiany, nie rozumiem problemu.

To jeszcze tylko pytanie o widełki.

@drogus: Ponieważ, jak sam zauważyłeś, różnice nie są zbyt duże zainteresowało mnie skąd aż taki nacisk kłaść na Rails 4. Może tylko po to, żeby było się czego przyczepić na rozmowie kwalifikacyjnej? :wink:

@somtive: Jeśli się mylę - szerze mówiąc mam nadzieję, że tak - zwracam honor.

@sharik raczej się cieszę że minęły czasy kiedy szukano programistów Rails z 5 letnim doświadczeniem, podczas gdy technologia miała 4 lata :smiley:
Z mojego doświadczenia takie wymagania są zwykle znakiem ostrzegawczym, więc lepiej dopytać. Tutaj sprawa się wyjaśniła (mimo że technicznie nadal nie powiedziałbym że można mieć bardzo dobrą znajomość technologii która ma 3 miesiące, chyba że się ją współtworzyło, ale czepiam się już szczegółów)

Szukacie dziury w całym - ja bym się raczej cieszył, że jest to firma, która oferuje pracę z najnowszą wersją frameworka. Geez.

Przecież piszę że się cieszę :smiley: Proszę czytać :slight_smile:

widełki wynagrodzenia ?