Witam,
wszystkich zainteresowanych poszerzaniem wiedzy lub przekazywaniem własnych doświadczeń z ruby/rails zapraszam na spotkania organizowane w PJWSTK w czwartki o godz. 17:00
Spotkania te do tej pory były związane z uczelnianym kółkiem rubiego ale wstęp jest wolny więc jak sie zbierze parę osób to może powstanie coś takiego jak “warszawska grupa użytkowników technologii ruby”
Najbliższe spotkanie czwartek 12 kwietnia PJWSTK ul. Koszykowa 86 budynek C sala A1 (temat: rails i ajax)
Spotkania odbywają się obecnie w cyklu tygodniowym wiec jak toś nie może teraz to zapraszam też za tydzień
Z tego co zauważyłem, to społeczność Ruby/Rails w Warszawie skupia się aktualnie wokół spotkań bootstrapowych, czyli spotkaniach powstałych ze spotkań “Railsowych”. Możecie się wbijać 21 kwietnia
Chętnie bym się wybrał na wasze spotkanie, ale termin nie bardzo pasuje - mam laborki, na których lepiej być ;-).
Swego czasu chciałem zadziałać u siebie na uczelni (WAT) i stworzyć jakąś grupę railsową, ale brak czasu skutecznie mnie przyblokował. Jeżeli mógłbyś to napisz coś więcej o tym co robicie w ramach kółka
Niestety nie byłem nigdy na spotkaniu bootstrap z powodu niekorzystnych terminów dla mnie.
Ale z tego co słyszałem/czytałem to dotyczą one bardziej biznesu i różnych projektów.
Spotkania na PJWSTK są raczej techniczne, gdzie prezentujemy/omawiamy różne składniki w ramach RoR i języka Ruby. W planach mamy też warsztaty dla początkujących
Oczywiście liczba uczęszczających z powodu poprawy pogody spada drastycznie wiec szukamy osób, które podzielą się swoim doświadczeniem w pracy oraz ciekawymi rozwiązaniami różnych problemów.
Chciałbym kiedyś zobaczyć coś takiego jak jdn.pl dla rubiego w Polsce
Mam nadzieje, że wkrótce znajdę czas aby więcej podziałać w tym temacie. Tymczasem jak u wszystkich z tym trochę ciężko