to ja tylko tak zagaję - byłby ktoś zainteresowany tematem stawiania Jenkinsa?
od podstaw, czyli zaczynamy z czystą VM, kończymy z działającym CI dla przykładowej railsowej aplikacji (też bez jakiegoś ekstra tuningu)
Zgłaszam dwie propozycje. Obie wyceniam na 20-30 minut. Poddaję je niniejszym pod głosowanie.
1. Milion rzeczy, które musi zrobić YARV zanim wykona Twój kod. W tej krótkiej podróży przez wnętrznościa MRI opowiem o tym, jaką heroiczną pracę wykonuje maszyna wirtualna. Dlaczego modyfikacja pojedynczej metody powoduje, że mnóstwo pracy idzie na marne? Czy Ruby zna odpowiedź na Wielkie Pytanie o Życie, Wszechświat i całą resztę? Po co nam w Ruby goto? Na te i inne niepraktyczne, akademickie i arcyciekawe pytania postaram się odpowiedzieć w swojej prezentacji.
2. mruby — najmłodsze dziecko w rodzinie.mruby to opublikowany w pierwszej połowie tego roku produkt ze stajni Yukihiro Matsumoto. To minimalna i przenośna implementacja Ruby dedykowana urządzeniom o ograniczonych zasobach i skryptowaniu innych programów. Prawdę mówiąc nie wiem o nim wiele więcej, ale wygląda to strasznie ciekawie. Chętnie przyjrzę się temu zjawisku z bliska a potem opowiem o tym czego się dowiedziałem.
[quote=janek]Zgłaszam dwie propozycje. Obie wyceniam na 20-30 minut. Poddaję je niniejszym pod głosowanie.
[ciach…][/quote]
Ja optuję za nr. 1. Chętnie bym się dowiedział, co się dzieje “za sceną” - choćby i w dużym skrócie.
Z przyczyn niezależnych miejsce grudniowego WRUG-a zmienia się na siedzibę Warszawskiego Hackerspace’u na Długiej 44; dzień i godzina pozostają bez zmian, 19 grudnia o 18:30.
Chastell, wyślij mi wreszcie swój klucz publiczny ssh i Ty też będziesz mógł deployować. No chyba że postawimy temat na jakimś gh pages, skoro i tak jest jekyll-powered?