Spotkanie majowe - podsumowanie

Wow, jeśli ma być tak fajna frekwencja i atmosfera, to ja jestem za zrezygnowaniem z prezentacji w całości :smiley:

Kto był i się jeszcze nie zarejestrował na forum, niech da tu głos. I opisze swoje wrażenia najlepiej.

To co było bardzo fajne, to spora ilość osób początkujących. To wyraźny sygnał, że należałoby przyszłe prezentacje robić zorientowane na tematy strawne także dla nowicjuszy. Już mam parę pomysłów, ale nie uprzedzajmy faktów :wink:

Ustaliliśmy, że spróbujemy najbliższe dwa spotkania (czerwiec, lipiec) zrobić po polsku, z prezentacjami i dyskusjami w języku jednak trochę bardziej dla nas wszystkich (z wyjątkiem Mike’a :smiley: ) komfortowym.

Podźwigniemy też temat Euruko 2010 w Polsce, z tym że trzeba jeszcze znaleźć chętnych Krakusów do ogarnięcia przynajmniej wszystkiego tego, czego zdalnie z Wawy się nie ogarnie. Myślę że damy radę – Euruko 2008 w Pradze zrobiło dwóch kolesi, a tutaj mamy szansę na co najmniej trzy razy tyle ogarniętych i zaangażowanych osób.

A Wam jak się podobało?

To spotkanie praktycznie było po polsku i myślę, że dlatego było tak fajnie (mi też bardzo się podobało). Tylko Mike był trochę niepocieszony, ale niech się uczy języka, a co. :slight_smile:
Co do Euruko w Polsce, to jestem jak najbardziej za i chętnie poświęcę trochę czasu, na zdalną pomoc organizacji. Ewentualnie będę mógł przygotować kanapki. :wink:

Tak więc odezwał się nowicjusz.

Generalnie atmosfera super - ludzie jeszcze lepsi. Co mogę powiedzieć -> mam nadzieję, że nie zabraknie mnie na najbliższym spotkaniu :slight_smile:

Pozdrawiam,
Grzegorz

Było bardzo spoko.
Prezentacji ostatecznie nie brakowało - jak i tak się kilku rzeczy dowiedziałem (searchlogic FTW, thx Tomash).
Przede wszystkim był super klimat, pozdr dla wszystkich obecnych!

PS: http://warsztatyit.pl/ - kurs RoR wkrótce :slight_smile:

az sie zapytam z ciekawosci ile was tam panowie mili bylo ze takie watachy Tomash wspomina ? :slight_smile:
mam nadzieje ze mnie za miesiac sesja nie przygniecie do gleby :confused:

Jakby były jeszcze dwie osoby, to byłby tuzin. :slight_smile:

Jeżeli są jeszcze wolne miejsca to chętnie pojawił bym się na czerwcowym spotkaniu, jestem nowicjuszem i tym bardziej cieszy mnie fakt ze:

[quote=Tomash]…

Ustaliliśmy, że spróbujemy najbliższe dwa spotkania (czerwiec, lipiec) zrobić po polsku, z prezentacjami i dyskusjami w języku jednak trochę bardziej dla nas wszystkich (z wyjątkiem Mike’a :smiley: ) komfortowym…[/quote]
myślę że do czasu spotkania na tyle opanuje Railsy aby chociaż trochę łapać to o czym tam będziecie mówić :slight_smile:

Co prawda Pub nie za duży ale zmieścić się pomieścimy, a odnosnie lapania o czym mowa to powiem Ci z doswiadczenia ze z rozmow w ktorych nie ma sie pojecia o czym Ci panowie gadaja rowniez mozna duzo wyniesc,tym bardziej ze motywuje to do zapoznania sie z tematem w domu ^^

No i właśnie o to chodzi :slight_smile: