Sprzedam “standing desk”, o takie, tylko blat jest prostokątny. Biurko ma regulację dwoma przyciskami, podnoszenie / opuszczanie trwa ok. kilka - kilkanaście sekund i można to zrobić właaściwie nie odrywając wzroku od monitora ;). Kolor P22 orzech sida (tam pod spodem jest spis kolorów). Cena to 2000zł. Cena biurka w chwili gdy je kupowałem to 3600zł brutto (po odliczeniu vatu i dochodowego to jeśli dobrze liczę 2450zł). Tylko Warszawa, bo nie będę tego pocztą wysyłał ;).
Jest to jeden z najlepszych zakupów jakie zrobiłem w życiu, niestety na rok wyjeżdżam do Brukseli i po pierwsze potrzebuję worka pieniędzy ;), a po drugie musiałbym to jakoś wysyłać. Dlatego z bólem serca, ale chcę się tego biurka pozbyć. Biurko kupiłem w marcu. Cena moim zdaniem kusząca, niestety nie mam już zbyt dużo czasu, dlatego tak obniżyłem.
Wiem, że temat mało związny z railsami, ale kojarzę przynajmniej kilka osób stąd, które się tematem interesowało.
[quote=Dawids]Fajne biurko. Już jakiś czas temu czytałem, że praca na stojącą jest o wiele zdrowsza dla naszych pleców/krzyża.
@sarniak: miałeś jakiś problem z przestawieniem się na pracę na stojąco?[/quote]
Cała magia tego rozwiązania polega na tym, że biurko jest regulowane elektronicznie (zaraz to wyszczególnie w pierwszym poście). Dlatego przestawienie się jest bezbolesne, czasem podnosiłem /opuszczałem je dalej czytając kod na ekranie nawet gdy był duży kocioł. Na początku stałem 20-30 minut maks, później koło 45-50, a siedziałem ok. 30 i tak na zmianę - było super. Przestał mnie boleć kręgosłup itp.
Praca na stojąco przez cały czas też nie jest dobra, z tego co wiem zamieniasz jedne schorzenia na inne, poza tym po kilku godzinach czuje się duże zmęczenie - dlatego stanie przez cały czas jest dosyć ekstremalne.
Podbijam, w końcu nie wyrobiłem się z wystawieniem tego na allegro, czego swoją drogą mi się nie chce robić. Obniżka ceny do 1700zł. W Polsce będę po 5-17 listopada. Jak nikt nie kupi to pewnie będę musiał użyć allegro…