Staż dla studenta socjologii z pasją do Ruby on Rails

Witam,

Jestem studentem IV roku socjologii, który od pół roku mocno interesuję się programowaniem. Przez ten czas przerobiłem całkiem sporo materiału. Nauczyłem się podstaw JavaScriptu(razem z biblioteką jQuery), Ruby(razem z frameworkiem Rails), odświeżyłem oraz doszlifowałem swoją wiedzę z html’a oraz CSS, nauczyłem się kontroli wersji GITEM, testowania z RSPEC, HAML, SASS, podstaw pracy z bazami danych . Tak naprawdę to jeszcze nic nie umiem, ale bardzo chciałbym zdobyć jakąś wiedzę poza książkową. Mam niesamowitą żądzę wiedzy i bardzo szybko się uczę. Szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie byłem czymś tak podjarany. W środowisku, w którym przebywam nie ma w ogóle programistów i nie ma mnie kto pokierować. Obawiam się, że stoję na przegranej pozycji, bo kto widzial developera po studiach humanistycznych.

Zatem proszę o kontakt firmy oraz namiary na firmy, które mogłyby mi pomóc. Mogą być to nawet bezpłatne praktyki. W tym momencie zależy mi tylko na nauce i zdobyciu nowych umiejętności.

Proszę także o ewentualne rady na temat dalszego rozwoju od forumowiczów.

Kontakt: przemyslawmroczek@o2.pl

Przydałaby się jeszcze lokalizacja. :slight_smile:

Uaktualniłem post. Dzięki konole.

wiedzy poza książkowej nie trzeba zdobywać od razu w pracy. stwórz jakiś swój projekt od początku do końca używając różnych popularnych gemów, otestuj wszystko dokładnie, dodaj jakieś cool ficzery (oglądając railscasty można czasem wpaść na fajny pomysł).

to też bardziej zainteresuje ewentualnego pracodawcę niż wyliczanka znanych technologii :wink:

Tak jak zlw napisał, stwórz własny projekt. Najlepiej związany z zainteresowaniami. Jeśli Cię interesuje socjologia (a powinna :wink: to możesz znaleść jakąś organizację która potrzebuje softu. Co do pomocy, to kiedyś firma Rebased oferowała otwarte czwartki, @tomash jest to nadal aktualne?

PS. http://railscasts.com znasz?