Steak + Capybara + Rack + ustawianie domeny w session store

Potrzebowałem funkcjonalności dynamicznych subdomen. Nie jest to jakaś ciężka sprawa, więc szybko zaimplementowałem. Szybko zauważyłem też, że pojawiły się problemy z logowaniem. Jeden użytkownik może mieć dostęp do kilku subdomen - przy przechodzeniu między subdomenami trzeba było zalogować się ponownie. Musiałem ustawić w session_store nazwę domeny (mam sesje w ciachach) dodając :domain => ‘.blablabla.pl’

Nagle padły wszystkie speki związane z logowaniem w części systemu, gdzie dostęp jest bez subdomen i użytkownicy logują się jak w większości serwisów. Dla subdomen nie mam jeszcze speców na logowanie.

Dla różnych środowisk mam różne domeny, dla test ustawiłem przykładowo ‘.lvh.me’ i taką też defaultową domenę ustawiłem w capybarze (mam ją w /etc/hosts przekierowaną na localhost). Teraz jak ustawiam :driver => :selenium, to speki już nie padają, więc częściowo problem rozwiązany, ale ustawianie absolutnie wszystkich speców na selenium odpada, bo stack za długo by trwał.

Znalazłem coś takiego na sieci, ale nie bardzo pomogło.

require 'mocha' def setup Rack::Test::Session.any_instance.stubs(:domain).returns('.lvh.me') end
Ktoś rozwiązał kiedyś podobny problem?