Gorąco zapraszamy na styczniowego WRUG-a – tym razem we wtorek, 15 stycznia, o 18:30 na Andersa 29 (gdzie normalna sala, rzutnik i bar na dole).
Niech się wpisują miasta, które chcą prezentować – a będzie zacnie, więc warto!
Gorąco zapraszamy na styczniowego WRUG-a – tym razem we wtorek, 15 stycznia, o 18:30 na Andersa 29 (gdzie normalna sala, rzutnik i bar na dole).
Niech się wpisują miasta, które chcą prezentować – a będzie zacnie, więc warto!
Mogę opowiedzieć o nowościach w Rails4, w tym o kilku dramach i kontrowersjach jakie niektóre z nich wzbudziły
Błagam, samo mięso, bez dramatów.
No dobraaaa, chociaż opowiadanie o railsowym środowisku z pominięciem dram jest jak Dynastia bez Alexis
Enyłej, ktoś jeszcze? Bo dość biedny odzew widzę. Heloł!
Dokładnie, drama jest integralną częścią tej społeczności
Chciałbym zaproponować swoistą kontytuację tematu sprzed miesiąca. Tym razem zanurzymy się w trzewiach Rubinius i przyjrzymy się cechom, jakie odróżniają go od MRI. Główne pozycje spisu treści to Rubiniusowa filozofia, zarządzanie pamięcią, kompilacja JIT, wielowątkowość i konsekwencje podjętych przez autorów decyzji dla prędkości całej implementacji.
Myślę że wszyscy obecni na grudniowej prezentacji Janka o trzewiach YARVa bez zastanowienia dają +1 kontynuacji wątku, tym razem w Rubinius VM
+1 Janek.
Ale było!
Doskonała jest ta miejscówka. Jeśli możemy ją mieć raz w miesiącu, to nie potrafię znaleźć argumentów przeciw
Zaraz zobaczę ile jestem w stanie zrobić z tymi filmami ffmpegiem + audacity, jak za mało to oddam Bernardowi do małej edycji.
Jakby co to kto ma login do naszego wrugowego konta na Vimeo? Czak? Olek?
a tak teraz mi się przypomniało:
Tomash - z czego wynika odchodzenie od scope’ów na rzecz metod klasowych? są jakieś argumenty czy moda?
Dzięki za kolejne udane spotkanie. Zgadzam się z Tomaszem, że miejsce jest wyjątkowo zacne. Moje slajdy są już w sieci. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem przygotowywując przedostatni slajd z uzupełnieniami. Dajcie znać jeśli coś mi jednak wyleciało z głowy.
Nie tylko slajdy, film z prezentacją Janka też już jest. Po drobnych poprawkach dźwięku equalizerem. Oraz tymczasowo na jutubie, póki Czak/Tjeden/Czy-Kto-Tam nie dali mi hasła do wrugowego konta na vimeo.
Film z moją prezką też już gotowy, ale wychodzę właśnie z domu więc nie będę zaczynał kolejnego 40-minutowego uploadu. Wolałbym już na nasze WRUGowe vimeo
Dobra, moja prezka też jest:
Vimeo pozwala na upload 500mb tygodniowo, podczas kiedy każdy z tych filmów to 750mb (a reenkodowałem, bo prosto z telefonu było 2.5gb). Ogarnę płatne konto na Vimeo, ale przedtem chciałbym zgromadzić filmy z poprzednich WRUGów coby wyzyskać na maksa ten limit 5gb/tydzień płatnego konta.