subdomain_routes i namespace

Ehh no i się poddałem… dlatego proszę o pomoc.

Zrezygnowałem właśnie z subdomain-fu, na rzecz subdomain_routes http://github.com/mholling/subdomain_routes

niestety umarłem przy namespace… nawet zgodnie ze specyfikacją nadając parametr :name

ActionController::Routing::Routes.draw do |map| map.subdomain :dvd, :game, :book, :cd, :name => :media do |media| media.resources :reviews ... end end
powinienem dostać:

niestety za cholere router nie chce ustawić mi tego namespace, tj:

[code] map.subdomain :admin, :name => :admin do |admin|
admin.root :controller => “main”
end

=> NameError in MainController#index - uninitialized constant MainController[/code]

rake routes =>root / {:action=>"index", :controller=>"main"}

Gdy wewnątrz map.subdomain nadam admin.namespace to zupełnie ignoruje subdomenę.

Może ktoś już się z tym spotkał? Pomocy!

Dziękuje

Sorki, nie pomogę, ale planuję pewien portalik przenieść na RoR i jest tam wiele domen. Czy możesz wyjaśnić, dlaczego zrezygnowałeś z subdomain-fu?

szukałem czegoś do automatyzacji routingu i użycia wielu subdomen typu:

map.subdomain [:informator, :pomoc, :kontakt], :name => :support do |support| (...) end
i jeszcze to mnie zainteresowało: “Model-Based Subdomain URLs”

ale koniec końców chyba jednak sobie sam udziergam co potrzebuje za pomocą RACK’a

EDIT:
i już sobie odpowiadam

map.subdomain :admin do |admin| admin.namespace :admin, :path_prefix => '' do |admin_map| admin_map.root :controller => "main" end end
i działa… tylko chyba nie do końca plugin działa jak powinnien

ps. czy to tylko moje halucynacje, że na subdomenach railsy dostają kopa?

ps.2 może to błąd albo mi logika szwankuje, ale uważam ten plugin za znacznie ciekawszy niż subdomain-fu, a nadawanie namespace uratowało mi właśnie życie :slight_smile: