Dobry wieczór. Wieczorową porą szukałem informacji na temat eCommerce dla Ruby + polskie bramki płatności w Ruby i natknąłem się na to forum, gdzie chciałbym znaleźć radę-poradę.
Otóż potrzebuję systemu do sprzedaży i zarządzania licencjami do programu desktopowego, którego jestem autorem. Miałoby to wyglądać tak, że użytkownik rejestruje się na stronie, generuje sobie klucz, który wpisuje w programie. Są różne typy licencji - darmowe i płatne. Oprócz licencji są subskrypcje na korzystanie z dodatkowych funkcji programu. Subskrypcje na dłuższy okres można kupić ze zniżką etc.
Aplikacja jest przeznaczona na rynek polski więc w grę wchodzą polskie bramki płatności.
Oprócz systemu licencji jest oczywiście strona z informacją o programie, blogiem, forum i takimi tam…
Polecacie coś gotowego (Spree) czy dedykowaną aplikację?
Oferty mile widziane, ale chciałbym także uzyskać opinie na temat wyboru drogi.
Alternatywna dla Ruby to PHP, ale mam już w Ruby mały moduł, z którym współpracuje aplikacja.
PS. Mam też do zrobienia mały projekt Ruby + MongoDB.
Chodzi o pobieranie czasowe (wiele zapytań na minutę) z kilku stron informacji i zapisywanie do bazy.
Jest to część większego projektu. Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt w/s szczegółów.