Chodzi o budowę serwisu o podobnej funkcjonalności jak leanlaunchlab.com
Prosiłbym o maila zwrotnego z wyceną (termin oraz szacowany koszt realizacji).
Sprawa pilna.
Czy ja dobrze rozumiem? Chcesz, żeby ktoś przeanalizował inną aplikację i spisał jej funkcjonalności za darmo?
Przecież to zadanie dla product ownera, posady za którą można bardzo dobrze zarabiać.
Tutaj aż chce się zapytać jak w Rejsie: ale jaką metodą wyceniamy koszt wyceny?
Spotyka się co jakiś czas takie pytania o tego typu projekty. Szczerze mówiąc wypadało by właściwie powiedzieć zapłać mi 500PLN to ci zrobię spis funkcjonalności i wycenę jak człowiek Możliwe że autor po prostu ma nadzieję że ktoś odwali za niego tą robotę
W dodatku kolejny projekt do organizacji projektów … W takich wypadkach przypomina mi się często powiedzenie “Kto nie potrafi robić … uczy”
Niestety nie zrozumiałeś dobrze.
Być może czytałeś mój post za szybko i skoncentrowałeś się tylko na docince, ale nigdzie nie piszę, że naiwnika, który sprezentuje mi specyfikacje funkcjonalną.
Szukam kogoś, kto jest zainteresowany realizacją takiego projektu i w ramach kontaktu chodzi mi o szacunkową ocenę czasu realizacji przy danym zespole.
Sugeruję czytać ze zrozumieniem i nie tracić ani swojego ani czasu innych na docinki.
Pozdrawiam.
wyglada jak PivotalTracker skrzyzowany z Lean Startup
Widzialem cos podobnego jakis czas temu: http://accel.io/g/how-to-get-your-first-1000-customers/ (zaczeli od zrobienia tego konkretnego narzedzia/kursu - w zasadzie to jak lista zadan do ‘odrobienia’ + ich zarzadzania - a potem uogolnili na inne ‘kursy’)
standardową - zgadując, ile jest to warte dla odbiorcy
Szacunkowy czas realizacji można podać znając dokładnie wszystkie feature, a nie na podstawie innego projektu, który jest mniej lub bardziej podobny. Przykładowo, ktoś może tobie wycenić projekt na podstawie czegoś co ciebie kompletnie nie interesuje.
@iRonin
odnośnie:
napisałeś to tu:
i powtórzyłeś tu:
A co do:
to myślę, że Tobie bardziej przyda się ta ‘rada’:
i jeśli już czytałeś to ‘zrozum’ jeszcze to:
Jak jedziesz do mechanika sprawdzić auto przed zakupem, to on tego nie robi za darmo. Wyceń analizę a z pewnością znajdzie się ktoś, kto odpowie Tobie rzetelnie i pozwoli Ci uniknąć inwestowania w coś, czego mógłbyś nie chcieć.
Trochę się właśnie sam zdyskwalifikowałeś w kategorii “wart rozważenia klient”.