Szukam płatnego szkolenia z Ruby'ego we Wrocławiu lub Warszawie

Jestem nowy :). Cześć wszystkim!

Firma chce mnie wysłać na kilkudniowe szkolenie z podstaw Ruby’ego. Jestem z Wrocławia i tu by mi najbardziej pasowało.

We Wrocku znalazłem tylko http://www.betterpoland.pl/inzynieria-oprogramowania/jezyk-ruby/programowanie-w-jezyku-ruby-podstawy.html. Niestety jestem jedynym chętnym, a potrzeba najmniej 4. Chciałby ktoś dołączyć? A może znacie inne firmy oferujące podobne szkolenie we Wro? Chętnie przyłączę się do już sformowanej grupy.

Mogę również pojechać na takie szkolenie na parę dni do Warszawy. Jest tam coś wartego polecenia? Gugiel nic znalazł (oprócz szkoleń z RoR, ale to nie moja bajka).

Najlepiej gdyby szkolenie odbyło do końca tego roku, ale przyszłoroczne też mnie interesują. Jeżeli we Wro i Wawie nic nie znajdę interesują mnei także inne miasta.

Każda odpowiedź będzie mile widziana!

Rynek szkoleń z samego Ruby jest po prostu za mały żeby organizować komercyjnie takie coś.
Od stycznia pewnie będę robił (w Warszawie) szkolenie z RoR (rany, to już czwarty raz?), zapewne (tradycyjnie) bezpłatne. Może jeśli zbierze się grupa chętnych na szkolenie z Ruby’ego “bez Rails”, to też coś takiego poprowadzę.

Jak zobaczyłem cenę 3200/osoba, to się nie dziwię, że nawet tych 4 osób nie mogą uzbierać. Właśnie po raz 4 będę prowadził kurs z podstaw RoR na Elektronicznym Przetwarzaniu Informacji. Ciągle zastanawiam się jednak, czy nie zacząć robić komercyjnych szkoleń na własną rękę.

Mnie ten pomysł ciągnie od dawna, ale wciąż mam problemy z wyobrażeniem sobie na takie szkolenia klientów (nie tyle w sensie uczestników co płatnika) i pomysłów na dotarcie do nich. Oraz to tylko z pozoru jest łatwy pieniądz.

@sieczka - odezwij się do mnie proszę na priv to pewnie uda się coś zorganizować we Wrocławiu.

Mnie ten pomysł ciągnie od dawna, ale wciąż mam problemy z wyobrażeniem sobie na takie szkolenia klientów (nie tyle w sensie uczestników co płatnika) i pomysłów na dotarcie do nich. Oraz to tylko z pozoru jest łatwy pieniądz.[/quote]
Mi tego nie mów :slight_smile: Co nie zmienia faktu, że kolejny raz aktualizuję slajdy do Rubiego i Railsów i kolejny raz mam pomysł jak zrobić, żeby zajęcia były jeszcze bardziej zaje… STOP może studenci czytają :slight_smile: