Mogę również pojechać na takie szkolenie na parę dni do Warszawy. Jest tam coś wartego polecenia? Gugiel nic znalazł (oprócz szkoleń z RoR, ale to nie moja bajka).
Najlepiej gdyby szkolenie odbyło do końca tego roku, ale przyszłoroczne też mnie interesują. Jeżeli we Wro i Wawie nic nie znajdę interesują mnei także inne miasta.
Rynek szkoleń z samego Ruby jest po prostu za mały żeby organizować komercyjnie takie coś.
Od stycznia pewnie będę robił (w Warszawie) szkolenie z RoR (rany, to już czwarty raz?), zapewne (tradycyjnie) bezpłatne. Może jeśli zbierze się grupa chętnych na szkolenie z Ruby’ego “bez Rails”, to też coś takiego poprowadzę.
Jak zobaczyłem cenę 3200/osoba, to się nie dziwię, że nawet tych 4 osób nie mogą uzbierać. Właśnie po raz 4 będę prowadził kurs z podstaw RoR na Elektronicznym Przetwarzaniu Informacji. Ciągle zastanawiam się jednak, czy nie zacząć robić komercyjnych szkoleń na własną rękę.
Mnie ten pomysł ciągnie od dawna, ale wciąż mam problemy z wyobrażeniem sobie na takie szkolenia klientów (nie tyle w sensie uczestników co płatnika) i pomysłów na dotarcie do nich. Oraz to tylko z pozoru jest łatwy pieniądz.
Mnie ten pomysł ciągnie od dawna, ale wciąż mam problemy z wyobrażeniem sobie na takie szkolenia klientów (nie tyle w sensie uczestników co płatnika) i pomysłów na dotarcie do nich. Oraz to tylko z pozoru jest łatwy pieniądz.[/quote]
Mi tego nie mów Co nie zmienia faktu, że kolejny raz aktualizuję slajdy do Rubiego i Railsów i kolejny raz mam pomysł jak zrobić, żeby zajęcia były jeszcze bardziej zaje… STOP może studenci czytają