Dopiero ucze sie RoR bardzo bym prosil jezeli ktos moglby mi poswiecic troche czasu i napisac jak moglbym zrobic cos takiego:
Zainstalowalem sobie Tiny_mce podpialem , dziala ale chcialbym teraz dana tresc ktora wpisuje gdzies zapisac np do bazy i po otwarciu danej strony
tam gdzie mam includowanego tiny_mce zeby ta tresc sie wyswietlala do edycji a gdzies na innej stronie zeby sie wysywietlala tylko ta tresc ktora
wpisal uzytkownik w tiny_mce
Nie zajmuj sobie głowy tinyMce na początku. Zrób na razie wersję tego co chcesz zrobić bez tiny mce (poczytaj o modelach, widokach i kontrolerach) i jak to już będzie działało, to dodanie tinyMce, to kilka chwil.
Mam nadzieje ze mnie zniesiecie i bedziecie cierpliwi dopiero zaczynam
Zrobilem sobie model za pomoca generatora pozniej controller i kiedy utworzylem akcje index gdzie zrobilem @texts = Text.all
dostawalem undefined method all co moglo byc powodem ???
Kiedy zrobilem to za pomoca scaffold wszystko dziala
recznie od podstaw trzeba cos dopisac
drogus: dzieki za txt , zrobilem sobie rusztowania i podpatrzylem jak tam jest zrobione
zrobilem scaffold a pozniej tylko podpialem tiny_mce w widoku edit i zmienilem troche
dziala wszystko elegancko
teraz czas na nauke jak zrobic zeby sie zdjecia ladnie uploadowaly , pozdroo
jak masz link jakis ktory mi pomoze to bede wdzieczny , google i szukam , pozdroo
Znalazlem cos takie ale za chiny nie moge tego zrobic , cos na pewno robie zle , moglby ktos napisac to po polsku i bardzo dokladnie krok po kroku jak powinno sie to wykonac i co gdzie powinno lezec itd , pozdrawiam , moze znajdzie sie ktos chetny
olej tinymce zrób swój projekt bez niego, jak już go zakończysz to sam zobaczysz ze zrobiłeś setki błędów a za 2gim razem jak go napiszesz nie będziesz miał większych problemów z tinymce pozdro
i dziala elegancko
ale gdy wstawiam to do tiny_mce do pliku image.html w pluginie advimage to niestety ale sie nie wyswietla a przeciez powinno nie
co robie zle ??
Ok poradzilem juz sobie ze wszystkim dziala tak jak chce , nie includowalem prototype jak zwykle glupi blad
czACha - nie robilem od nowa ale jakos sobie poradzilem ale tak czy siak musze dalej poznawac RoR
dzieki za pomoc we wszystkim chlopaki ,pozdro a ja wracam dalej do nauki RoR