Witam serdecznie,
Potrzebuje pomocy w odpaleniu serwera w Ruby, czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co dokładnie zrobić? Wszystkie pliki mam od kolegi, lecz sam nie wie jak to włączyć.
Moje gadu: 10261814. Prosze o szybką pomoc.
a co kaman?
Chodzi o to, że chce stawić silnik gry, a serwer jest napisany w Ruby - Źle to napisałem.
Cały silnik znajduje sie tu: http://downloads.chaos-project.com/scripts/RMX-OS%201.09.zip
Może się mylę ale raczej marne szanse żeby ktoś z Tobą gadał na gg ;). W czym jest problem?
Rozmawiałem z gotarem i powiedział, że ten cały silnik trzeba poprawić.
Nie tyle sam silnik, bo to niezly produkt kogos jest, ale ze bez wiedzy o programowaniu jakiejkolwiek nie dasz rady pozmieniac w plikach wszytskiego ak by sciezki chociaz by dzialaly ok.
a nikt tutaj za darmo ci tego nie bedzie robil.
A tak zupełnie dla własnej wiedzy, ile by takie coś kosztowało?
Ech masz 14 lat jak wspomniałeś chcesz skorzystać z generatora by sobie wyprodukować mmorpg w przeglądarce … nie lepiej ten czas poświecić na naukę podstaw programowania, systemów operacyjnych, sieci …
Ja, no ale i pewnie wiele innych osób na tym forum w twoim wieku juz programowało, co prawda to były inne czasy ac_logo, basic, pascal … no ale za co sie nie weźmiesz na pewno ten czas i wiedza nie beda stracone, jak przy generowaniu gierki z gotowca, ktora nie ma szans nic sensownego wniesc
70-120 zł za godzinę