Dzień dobry Wszystkim,
jestem początkującą programistką, przez parę lat byłam konstruktorem maszyn. Zdecydowałam się zmienić branżę. Jestem zmotywowana, uczę się na platformach Coursera/Code School i paru innych Zależy mi na praktycznym poszerzaniu wiedzy z Rubiego/ Railsów i szukam projektu, pod który mogłabym się podpiąć i działać. Jestem z Gdyni, ale mogę pracować zdalnie. Jestem samoukiem, ale fajnie byłoby funkcjonować w społeczności railsiarzy na codzień. Czy są w trójmieście jakieś cykliczne spotkania gdzie można się czegoś dowiedzieć i poznać ludzi mądrzejszych od siebie:)? Czy ktoś z Was potrzebuje właśnie takiej osoby jak ja:)? Początki są trudne, ale nie boję się wyzwań.
Jak jesteś z Trójmiasta to zapraszmy na TRUGa, http://trug.pl. Dzisiaj akurat mamy spotkanie, z okazji wakacji, to mniej formalne. Spotkania są zazwyczaj co miesiąc więc jeśli tym razem nie możesz to następna okazja będzie w sierpniu.
Hej,
fajnie, że napisałaś! Jeżeli chcesz pokodować pod okiem doświadczonych osób (mój profil) i zrobić coś “realnego” a nie kolejne hello world to zapraszam do mojego projektu open source.
Będziesz mogła pokodować w Railsach i Reactie z GraphQL-em i Apollo, więc trochę fajnych rzeczy do liźnięcia. Do tego możesz liczyć na dużo konstruktywnego feedbacku w PR-ach i będziesz mogła pokazać swój kod potencjalnym pracodawcom.