uruchomilem go na railsach 2.3.4 zamiast 2.2.2 jak jest w konfiguracji
zmienilem aplication.rb na aplication_controller.rb
zmieniłem hosts
zarejestrowalem aplikacje w twitterze
podalem dane do aplikacji w config/environment.rb
a przy próbie zalogowania wyrzuca mi blad “Twitter API failure (account login)” i z logów
“Failed to login via OAuth
Redirected to volfen-test.com
Filter chain halted as [:oauth_login_required] rendered_or_redirected.
Completed in 117ms (DB: 0) | 302 Found [volfen-test.com/members/new ]”
Czy ktoś może mi pomóc to przeskoczyć? Wydaje mi się, że aplikacja nie widzi zmiennych z environmenet.
Proszę o pomoc.
[quote=volfen]Czy ktoś może mi pomóc to przeskoczyć? Wydaje mi się, że aplikacja nie widzi zmiennych z environmenet.
Proszę o pomoc.[/quote]
W jaki sposób zdefiniowałeś te zmienne (kawałek kodu?). Aplikacja powinna widzieć te zmienne (stałe?), więc możesz np. odpalić konsolę i to zobaczyć stamtąd.
Wrzuciłem zmienne bezpośrednio do biblioteki i efekt ten sam, problemem wydaje się być callback, bo wywala mi się na funkcji login_by_auth w która od niego zależy.
Pewnie zrobiłem jakiś mały błąd. Próbowałeś to mozę uruchomić u siebie?
Czy Twój komputer jest dostępny dla Twittera pod jakaś domeną, typu moj.komputer.net w publicznym internecie? Nie jestem specem od OAuth ale chyba na takiej zasadzie to działa, czyli jak zzwenątrz nie będzie dostępu do serwera to nie uda się autoryzacja.
[quote=hubertlepicki]Ok… Na prawde nie wiem co to może być.
Czy Twój komputer jest dostępny dla Twittera pod jakaś domeną, typu moj.komputer.net w publicznym internecie? Nie jestem specem od OAuth ale chyba na takiej zasadzie to działa, czyli jak zzwenątrz nie będzie dostępu do serwera to nie uda się autoryzacja.[/quote]
wystarczy wpis w etc/hosts nie musi być publicznie, ważne żeby przeglądarka tak myślała.
i tak na razie zrobiłem, może jestem zbyt początkujący żeby ogarnąć tamten przykład i użytą bibliotekę:)
generalnie przez moment chciałem nawet logowanie tylko przez twittera, ale authlogic_oauth wymaga najpierw utworzenia usera.