Zabrałem się za modyfikację gema datagrid https://github.com/wafcio/datagrid (mój fork), ponieważ mam pare pomysłów jak rozszerzyć funkcjonalność gema. Jednak napotkałem na pewien problem, na który nie mogę znależć rozwiązania. Chodzi o routing generowany przez gem (podobnie jak to robi declarative_authorization). Zrobiłem (chyba) wszystko analogicznie to tego co jest w tym gemie (narazie nastawiłem się na Rails 3, dlatego w routingu nie ma wsparcia dla Rails 2). Ale jak uruchomię aplikację i wpiszęrake routes
To niestety routing wpisany w gemie się nie wyświetla.
Chciałem stworzyć ten routing do kontrolera w gemie, aby bez martwienia się o zapewnienie routingu RESTful mieć możliwość prostego sortowania i filtrowania grida.
Może mógłby ktoś naprowadzić mnie na to czemu ten dodatkowy routing w gemie nie jest wyświetlany. Na jednej stronie przeczytałem, że w trakcie uruchomienia aplikacji najpierw ładowane są gemy a później plik routes.rb (z aplikacji), który nadpisuje cały wygenerowany do tej pory routing, to się jednak trochę nie zgadza z declarative authorization, ponieważ tam routing wyświetlany jest bez problemu. Ale pewnie u mnie czegoś brakuje, tylko czego ?