Update railsów w netbeans

Witam!
Mój problem wygląda następująco: mam zainstalowane Rails 3.0 oraz netbeans 6.9.1. Niestety w netbeans z niewiadomego mi powodu wykrywa tylko starszą wersje Rails - 2.3.8. Czy jest sposób, aby wykryć w moim IDE railsy 3.0?

Biorąc pod uwagę, że oficjalnie nie wyszły jeszcze Railsy 3.0 to wątpliwe aby Netbeans był gotowy. Biorąc pod uwagę, że Oracle oddaje takie projekty dla “Community” może to potrwać dłużej niż zwykle. Emacs tudzież Notepad jest lepszy, działa zawsze z wszystkim i niezależnie od wersji tego czegoś oraz od przejęcia jednej firmy przez drugą :stuck_out_tongue:

A co Ci właściwie nie działą ?

jestem ciekaw czy kiedyś doczekamy się oficjalnego wsparcia dla gita w Netbeans

Powoli zarzucam nadzieję że z Netbeansa będzie kiedykolwiek lepsze środowisko dla Railsów niż obecnie. Nie wydaje mi się aby Oracle miało w tym jakąś szczególną korzyść. Nie oszukujmy się, rozwój NB był uzależniony od Sun Microsystems, a obecnie jest na łasce bądź nie łasce Oracle.

Brak wsparcia dla Gita to porażka.

http://nbgit.org/

Ja tam używam NB tylko jako edytora. Po co mi graficzne nakładki na te wszystkie komendy ktore wykonuje w konsoli typu rake, rails generate czy git add ?

Też używam netbeans’a i sobie bardzo chwalę. Co prawda jeszcze nie próbowałem go zintegrować z Rails 3, ale kiedyś na pewno będę próbował.