Obecnie używam SWFUpload do uploadowania plików. Maksymalnie udało mi się wysłać plik < 2GB, wygląda na to, że flash jest obecnie 32-bitowy (nawet na 64 bitowych systemach) i nie da się tego przeskoczyć.
Czy istnieją jakieś przyjemne w użyciu alternatywy, które poradzą sobie z uploadowaniem bardzo dużych plików ?
Java nie przejdzie u klienta. Mieliśmy problem z upgradem flash playera na kilku tysiącach desktopowych maszyn u klienta, a co dopiero z wymaganiem zainstalowania Javy, nie ma szans. Może coś w JS ?
Acha, sprawdzam i widze ze sam SWFUploader nie jest ograniczonych jakims ustalonym limitem. W kodzie tez nie ma obslugi wyjatku ze plik jest wiekszy od jakiegos limitu. file_size_limit = 0 da ci unlimited. Wiec bardzo prawdopodobne ze ograniczenia nie ma.
@Paweł Kondzior: SWFUpload nie ma limitu, ma go 32-bitowy flash player (32-bitowy signed int może adresować tylko 2 GB więcej info Dzięki za info o File API w FF, ponoć Chrome ma to wspierać, nie wiem jak z Safari, takie rozwiązanie byłoby najlepsze szczerze mówiąc.
Dlaczego ? Skoro przeglądarki mają zastąpić zwykłe OS’y to ten problem musi zostać prędzej czy później rozwiązany. Poza tym klientowi upload 2GB pliku zajmuje tylko kilka minut (ma szybką sieć) więc oczekuje, że będzie miał taką możliwość
Ustawia ale wciąż ma ten problem. Adobe ponoć oficjalnie wspiera uploadowanie max 100MB plików przy użyciu flasha. Nie spotkałem się z raportem na sieci, żeby komuś udało się dodać plik większy niż 2GB (Youtube + podobne serwisy mają podobne limity, może z tego może z innego powodu).
Tak na marginesie LTE ma miec 50 MBit/s uplink. w 2013 to raczje nie bedzie takie szalone aby uploadowc cos przez http wieksze od 1gb jesli tylko ktos bedzie mial pieniadze na rachunki Smiem twierdzic ze firmy telekomunikacyjne zaczna naliczac wiecej za wysylanie danych, a mniej za ich pobieranie. W stanach juz jest kilka aplikacji w tym do rozpoznawania mowy/syntezy ktore dzialaja via web.
@hosiawak korzystam z File API i świetnie się ma, warto ominąć Flasha. Jeśli czyste wsparcie nie zadowoli to czy nie myślałeś o Plupload z wykorzystaniem Gears lub Browserplus?