Mam problem z uruchomieniem mojej apki na windows. Mianowicie kiedy wywołuję poprzez Helicon Zoo Web Console bundle install operacja zawiesza się przy pobieraniu gema z repo gitowego. Jest to o tyle dziwne, że jak odpalam bundle install z cmd wszystko smiga. Jakieś pomysły? Ktoś się w ogóle spotkał z czymś takim?
Tak. Posiadam tam postawione kilka apek railsowych, jednak żadna bezpośrednio nie pobiera gemów z repo gitowego poza tą ostatnią. Dodałem sobie w systemie zmienną GIT_SSL_NO_VERIFY aby nie było problemu z certyfikatem mojego repo. Sam gem zainstalowałem ręcznie bo myślałem, że to coś pomoże. Niestety nic to nie dało. dochodzi do tego gem’a i instalacja się zawiesza. Jak go zakomentuję to instalacja przebiega bez problemu.
Hm. Nawet nie wiem. U mnie jakoś był problem z kilkoma wersjami ruby, że bundle install pobierał nie te wersje gemów, dlatego nie chciał instalować. On pobierał ich nie z Gemfile, jak to powinno być. A wszystko dlatego, że w zmięnnej środowiskowej wpisałem scieżkę do Ruby. A jak używasz kilku wersi, to tego robić nie trzeba! U ciebie nie ma nic takiego?
Skoro umiesz stworzyc i postawic appke Railsowa, wiesz co to linux i maszyna wirtualna ale nie mozesz jej uzyc, to moze pora zmienic kierownika? Mysle ze jest wiele firm ktore zaplaca wiecej niz taki kierownik
PS.
Sam od paru miesiecy smigam na windowsie w duuuuuzej korporacji, ale VirtualBox byl pierwszym programem ktory zainstalowalem i szczerze mowiac pracuje sie rownie dobrze jak na macu