Uruchamianie tej samej aplikacji z różnymi database.yml

Hej, mam aplikację, którą chcę uruchomić kilkukrotnie. Za każdym razem powinna chodzić z uprawnieniami innego użytkownika (to wiem jak zrobić), jednak nie wiem jak zrobić, by każda z nich korzystała z innego database.yml?

Korzystam z mongrel_cluster.

Z góry dzięki za pomoc.

Żeby załadować inny plik niż database.yml można w environment.rb, albo w konfiguracjach poszczególnych środowisk dodać opcję

config.database_configuration_file = File.join(RAILS_ROOT, ‘config’, ‘inna_baza.yml’)

Rozumiem, że chcesz żeby każda instancja aplikacji korzystała z innej bazy, więc może lepiej będzie jak zamiast kilku różnych plików database.yml
stworzysz sobie jeden tylko zdefiniujesz dodatkowe środowiska i ustawisz dla nich odpowiednie bazy. Jak normalnie jest te development, test, production to dodaj sobie jakieś srodowisko1, srodowisko2, itd a potem uruchamiaj -e srodowisko1 itd…

mam nadzieje, że o coś takiego Ci chodziło

Tak, o coś takiego chodziło.

Trzymanie wielu środowisk w jednym pliku byłoby niewygodne ze względu na inne uwarunkowania, których nie wymieniłem.

Niestety, okazało się, że i tak chyba będę musiał kopiować instancje aplikacji, bo mogą mieć różne pluginy no chyba, że jest jakiś analogiczny sposób na wskazanie ścieżki do pluginów? Może też być w environment.rb, wręcz tak by było najwygodniej.

A w environment.rb to zaglądałeś?

[code=ruby] # Only load the plugins named here, in the order given. By default, all plugins

in vendor/plugins are loaded in alphabetical order.

:all can be used as a placeholder for all plugins not explicitly named

config.plugins = [ :exception_notification, :ssl_requirement, :all ][/code]

OK, znalazłem: config.plugin_paths

Dzięki za pomoc!