Uruchamienie testów jednostkowych i uninitialized constant ActionView

Za poradą @hosiawak dodałem linijkę

ActionView::Base.field_error_proc = Proc.new { |html_tag, instance| "<span class=\"fieldWithErrors\">#{html_tag}</span>" }

do enviroment.rb, ładnie działa… dopóki nie chcę puścić testów

$ rake test:units --trace (in /home/mapiszon/projekty/postcard) ** Invoke test:units (first_time) ** Invoke db:test:prepare (first_time) ** Invoke db:abort_if_pending_migrations (first_time) ** Invoke environment (first_time) ** Execute environment rake aborted! uninitialized constant ActionView /home/mapiszon/.gem/ruby/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:443:in `load_missing_constant' /home/mapiszon/.gem/ruby/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:80:in `const_missing' /home/mapiszon/.gem/ruby/1.8/gems/activesupport-2.3.8/lib/active_support/dependencies.rb:92:in `const_missing' /home/mapiszon/projekty/postcard/config/environment.rb:52 /home/mapiszon/.gem/ruby/1.8/gems/rails-2.3.8/lib/initializer.rb:111:in `run' /home/mapiszon/projekty/postcard/config/environment.rb:9 /usr/lib/ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in `gem_original_require'
Jeśli usunę wcześniej dodaną linijkę wszystko ładnie działa, nawet testy przechodzą (; Mógłby ktoś mnie oświecić dlaczego tak się dzieje? Dlaczego ta linijka kodu powoduje taki błąd?

Co powiesz na

config.action_view.field_error_proc = Proc.new { |html_tag, instance| "<span class=\"fieldWithErrors\">#{html_tag}</span>" }

?

[quote=hekto5]Co powiesz na

config.action_view.field_error_proc = Proc.new { |html_tag, instance| "<span class=\"fieldWithErrors\">#{html_tag}</span>" }

?[/quote]
Powiem dziękuję – działa.

Jakby ktoś jeszcze miał podobny problem polecam apidoc (;