Video kurs ruby

@Alpha Nie no usuwanie linków jest bez sensu, wystarczy jak napiszesz wyraźnie na początku że możesz się podjąć zorganizowania tego na zasadach komercyjnych i szukasz chętnych. Pierwotnie post wyglądał dość niejasno i ja ze 3 razy go czytałem i zastanawiałem się czy to dobry spam bot czy nie i o co Ci właściwie chodzi. W prowadzeniu biznesu nie ma nic złego i chyba nikt się nie spodziewa że to byłoby za darmo. Sam się zastanawiałem czy nie warto czegoś takiego zrobić, ale zdecydowałem się że nie – nie znajdę czasu.

Mogę to zorganizować na zasadach komercyjnych, ale dużo bardziej zależy mi żeby cokolwiek z tego wyszło.
Z chłopaków nie mam zamiaru zdzierać kasy, bo sam za młodu chciałem się uczyć programować, a na szkolenia mnie nie było wtedy stać, więc moja nauka latami trwała na książkach, bo nawet neta nie miałem :slight_smile:

Dla mnie jeśli już mowa o korzyściach, to sam pozytywny wizerunek dla firmy wystarczy, fakt że zorganizowała takie szkolenie i to może w przyszłości zaowocować bardziej niż wysępienie kilkunastu stów od młodych ludzi(przypuszczam, że większość zainteresowanych to osoby młode i bardzo młode).

Myśląc o tym jak bardziej globalnie wypromować markę stwierdziłem, że dobrym pomysłem będzie organizacja szkoleń i to nie na zasadzie 2500zł + za szkolenie, tylko na zasadzie znalezienia odpowiedniego szkoleniowca i zrzuta na niego, dużo osób mogłoby skorzystać i ja tak samo. Bym się zajął tylko organizacją i US’em :stuck_out_tongue:

Co do całkowitego “za darmo”, to nie jestem zwolennikiem. Ludzie jednak dużo bardziej szanują coś za co zapłacą, nawet symboliczne pieniądze.
Jak się uda z pierwszymi takimi szkoleniami, to może postaram się pozyskać też sponsorów jeśli będą potrzebni.

Dziś wieczorem zarzucę oddzielny topic pod ten temat, chyba że ktoś da go szybciej. Mam nadzieję, że ludziska zasypią go sugestiami i uda się zorganizować konkretne zajęcia pod tym kątem.

Jakiś czas temu robiłem szkolenie z Ruby on Rails w języku polskim. Jest dostępne tutaj: http://www.devcastzone.com/course,tworzenie-aplikacji-internetowych-z-wykorzystaniem-ruby-on-rails w cenie około 160zł.

Oparte jest ono na założeniu że ktoś już w czymś programował i chciałby zacząć programować w Ruby / Ruby on Rails.

PS. Szkolenie zostało przygotowane m.in. przeze mnie ale należy w całości do firmy BNS IT. Nie mam żadnych zysków z jego polecania. Railsy/Ruby zmieniają się szybko i może być ono już lekko nieaktualne. Dodatkowo warto zwrócić uwagę na zakres szkolenia i wymagania. NIE jest ono przeznaczone dla osób chcących nauczyć się programować w Ruby/RoR od zera.

[quote=franek]Witam, koledzy.

A może dobrym pomysłem było by stworzenie szkolenia On-Line (np przez Skypa).

W branży SEO jest wiele tego typu szkoleń.

Grupa do 10 osób , liczba dni np 2. Koszt - to już zależy od prowadzącego i jego poziomu.

Ostatnio widziałem kurs pozycjonowania za 500 zł - 16h.

Szybko brakowało wolnych miejsc.

Chętnie sam bym skorzystał z takiej formy nauki Ruby.

Pozdrawiam[/quote]
Ja byłbym zainteresowany takim kursem ale w granicach 300 zł. Pozycjonowanie to raczej inna bajka, bardziej opiera się na “tajemnej wiedzy”. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Zrobiłem videotutorial czystego Ruby :slight_smile: Korzystajcie :slight_smile:

http://rubyonrails.pl/forum/viewtopic.php?pid=41436#p41436