Warunek w widoku

Witam
W widoku mam:

[code=“ruby”]<% for employee in @employees %>

<%=h employee.surname %> <%=h employee.forename %> <% employee.employee_departments.each do |employee_department| %> <%=h employee_department.department.name %> <% end %> <% end %>[/code] Wyswietla mi nazwisko, imie, i dzal, ewentualnie dzialy jesli pracownik jest w kilku. Jak do wyswietlania dzialu przekazac warunek, aby wyswietlane byly tylko działy na litere A.

Pozdrawiam

[quote=l0pez]Witam
W widoku mam:

[code=“ruby”]<% for employee in @employees %>

<%=h employee.surname %> <%=h employee.forename %> <% employee.employee_departments.each do |employee_department| %> <%=h employee_department.department.name %> <% end %> <% end %>[/code] Wyswietla mi nazwisko, imie, i dzal, ewentualnie dzialy jesli pracownik jest w kilku. Jak do wyswietlania dzialu przekazac warunek, aby wyswietlane byly tylko działy na litere A.[/quote] Najszybciej, choć nie wiem czy najlepiej: [code]<% employee.employee_departments.each do |employee_department| %> <%=h employee_department.department.name if employee_department.department.name =~ /^A/ %> <% end %>[/code] Zapewne najlepszym rozwiązaniem była by paginacja w tym miejscu tych departamentów z podziałem na literki A, B, C a nie na sztywno ograniczanie do literki A

pozdrawiam

Ale Ty chcesz zawsze wyświetlać na literkę A? Czy wyświetlić obiekty w zależności od litery?