drogus
September 24, 2009, 3:13pm
1
Witam,
Chciałbym dowiedzieć się więcej o nawykach dotyczących testowania wśród web developerów. Duża część pytań dotyczy testowania w przeglądarce, głównie dlatego, że jest to chyba najgorzej rozwinięty rodzaj testowania aplikacji.
Ankieta znajduje się tutaj:
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGxzNHQzT1hsUmtlVTRTVTcwMHR3aFE6MA …
Jeżeli nie testujesz swoich aplikacji, Twój głos dalej jest wartościowy - po prostu omiń pytania, które nie dotyczą osób nie testujących.
Wyniki opublikuję po nazbieraniu odpowiednio dużej ilości głosów lub (w przypadku niskiej frekwencji) za 2-3 tygodnie.
sevos
September 24, 2009, 3:18pm
2
How long have you been developing web applications? *
* < 1
* 1 - 2
* 2 - 4
* 4 - 6
* 6 - 8
* > 8
Months, Years?
sevos:
Months, Years?
Days bo tyle wystarczy, gdzie jest ta książka “PHP w 24 godziny” …
What the f…? “Testowanie developera”?! Pierwszy raz słyszę.
Nie, no serio, w jakim to języku jest napisane?
Tomash
September 25, 2009, 8:59am
7
Ano, siara trochę, Drogomir. To się po prostu nazywa automated tests / automated testing.
drogus
September 25, 2009, 2:50pm
8
Spotkałem się też z określeniem developer testing - wpiszcie w googla. Już zmieniłem na automated, bo rzeczywiście lepiej brzmi.
Ankietę wrzucałem trochę na szybko i nie miałem czasu się nad nią dokładnie zastanowić niestety - potrzebuję dość szybko rezultatów.
Jakbyście zauważyli jeszcze jakieś wpadki to dajcie znać
EDIT:
Z ciekawostek, jedna z osób wypełniających ankietę napisała, że do testowania w przeglądarce używa firebuga