strona wyswietla tabele z rekordami - wszystko jest stronnicowane will_paginatem i AJAXEm
w naglowku tabeli sa nawzwy kolumn - chce zeby klikajac w to sie sortowalo - tez z AJAXEm
problem:
w kontrolerze mam dispatcher w zaleznosci od formatu:
respond_to do |format|
format.html
format.js {
render :update do |page|
page.replace_html 'table', :partial => 'list'
end
}
end
[color=green]Pytanie:[/color] czy da sie zrobic tak zeby odpowiedz na js jakos sparamteryzowac?
Narazie jest tak, że jak klikam w numery stron to jest OK, ale jak klikam w nazwe kolumn to sie sortuje ale mi tez wrzuca durzo smieci na strone - tak jakby div byl 2 razy zastepowany.
Przyczyna lezy gdzies w tym ze strony sa obslugiwane przez will_pagniate a w sortowaniu wywoluje link_to_remote (jak uzywam link_to to wszystko dziala tylko AJAXa nie ma).
Troche nie jasno piszesz, w czym dokładnie jest problem. Co to znaczy “wyrzuca mi dużo śmieci na strone”? To że linki masz remote nie ma żadnego znaczenia, ja bym raczej szukał problemu w kontrolerze sortowania. Nie wiem jak ty do tego podchodzisz, ale jak dla mnie to kilikając w sortowanie to odpalana powinna być ta sama akcja co przy linkach stronnicowania, tylkoże z jeszcze jednym parametrem, który (na podstawie którego), podajesz wartość :order do metody paginate. Jak dla mnie nic tu nie powinno nie działać
Chodzi o to konkretnie, że link_to_remote nie robi :replace tylko :update. Innymi slowy nie zamienia sekcji na stronie a tylko zmienia jej wewnetrzny tekst. I stad te “smieci” - bo tak jak widac - kontroler robi szach na zapytania js-owe i tego partiala jeszcze zamienia.
Dzieki za pomoc, juz sobie poradzilem - wrzucilem czesc widoku w dodatkowy partial i dziala.