will_paginate custom url

Czy jest możliwość podania url’a jaki powinien znaleźć się w linkach generowanych przez will_paginate.
Teraz wygląda to tak:

will_paginate @restaurants

Który zawsze generuje linki do:
/restaurants?page=…

Chciałbym móc na przykład generować linki dynamicznie, raz żeby to było:
berlin/restaurants?page=…
a raz np:
deutsche/restaurants?page=…

Czy jest to możliwe przy wykorzystaniu will_paginate lub innego gem’a do paginacji?

http://railscasts.com/episodes/51-will-paginate

Tutaj nic nie ma na ten temat.
Ja nie znam takiej opcji w will_paginate i chyba czegoś takiego nie uzyskasz.

A co do kaminari to nie się spece wypowiedzą. :wink:

[quote=kojot]Czy jest możliwość podania url’a jaki powinien znaleźć się w linkach generowanych przez will_paginate.
Teraz wygląda to tak:

will_paginate @restaurants

Który zawsze generuje linki do:
/restaurants?page=…

Chciałbym móc na przykład generować linki dynamicznie, raz żeby to było:
berlin/restaurants?page=…
a raz np:
deutsche/restaurants?page=…

Czy jest to możliwe przy wykorzystaniu will_paginate lub innego gem’a do paginacji?[/quote]
http://groups.google.com/group/will_paginate/browse_thread/thread/8c3215a8c8106644?pli=1

Mozesz tez napisac swoja calkiem nowa klase rendrujaca linki

lub uzyc zapisu

will_paginate(@collection, :params => { :controller => "articles", :action => "paginate" })

ale to akurat moze byc niewystarczajace do twojego problemu

Tutaj nic nie ma na ten temat.
Ja nie znam takiej opcji w will_paginate i chyba czegoś takiego nie uzyskasz.[/quote]
Ja też nie znam :slight_smile:
Myślałem, żeby to zrobić po prostu:

match ':city_or_country/restaurants' => 'restaurants#index' resources :restaurants

@restaurants = Restaurant.paginate :page => params[:page], :per_page => 3, :conditions => ['city like ? or country like ?', "%#{params[:city_or_country]}%", "%#{params[:city_or_country]}%"]

[code]<% @restaurants.each do |restaurant| %>

<%= link_to restaurant.name, restaurant %> <%= link_to restaurant.city||'',"/#{restaurant.city}#{restaurants_path}"%> <%= link_to restaurant.country||'',"/#{restaurant.country}#{restaurants_path}"%> ... <%= will_paginate @restaurants %>[/code] I paginuje.