Wlasny scaffold generator jako gem?

Witajcie,

Mam swoj wlasny scaffold generator w katalogu ~/.rails/generator/scaffold, z racji ze pracuje na roznych maszynach a nie chce mi sie nonstop kopiowac katalogu domowego, chetnie bym wpakowal ten generator do gema i wystawil sobie na githubie.

W jaki sposob mozna zrobic gema z generatorem ?

Pytalem wczoraj na stackoverflow, ale do dzis nikt nie odpowiedzial, moze ktos tu bedzie wiedzial ?

Pozdrowienia

[quote=astropanic]Witajcie,

Mam swoj wlasny scaffold generator w katalogu ~/.rails/generator/scaffold, z racji ze pracuje na roznych maszynach a nie chce mi sie nonstop kopiowac katalogu domowego, chetnie bym wpakowal ten generator do gema i wystawil sobie na githubie.

W jaki sposob mozna zrobic gema z generatorem ?

Pytalem wczoraj na stackoverflow, ale do dzis nikt nie odpowiedzial, moze ktos tu bedzie wiedzial ?

Pozdrowienia[/quote]
Sprawdź gemy drnic’a: newgem i rubigen. W rubigen można stworzyć generatory bardzo podobne do tych railsowych (tzn. nie trzeba wielu zmian, żeby je przenieść na rubigen).

Ostatnio zmieniałem blue-ridge, żeby można było to instalować jako plugin i używać generatorów bez railsów, działa bardzo fajnie, mogę teraz zainstalować gema i napisać rubigen blue_ridge javascript_spec (tutaj jest commit: http://github.com/drogus/blue-ridge/commit/7f3ae361b47cc80f52457757ed8ddc2207dd9c66)