Na RuPy rozmawiałem Marcinem Jędrasem o stworzeniu RUGa we Wrocławiu. Marcin ma dostęp do sali z rzutnikiem, którą można wykorzystać, o ile nie przyjdzie setka osób (a to chyba nam na razie nie grozi).
Chciałbym w tym temacie ustalić kilka rzeczy z osobami z Wrocławia, które byłyby zainteresowane spotkaniami.
Po pierwsze nazwa - Marcin zaproponował WroRUG, jeżeli ktoś ma lepszą propozycję, to można zgłaszać, mi osobiście się WroRUG podoba.
Po drugie termin. Napiszcie jakie są dla was najdogodniejsze terminy. Najlepiej, żeby to nie było w okolicach pierwszego wtorku miesiąca, bo ostatnio staram się bywać na warszawskich spotkaniach Wg. mnie najlepsze są dni wtorek-czwartek i najlepiej 2-3 tydzień miesiąca (ze względu na wspomnianego WRUGa).
Po trzecie frekwencja. Jeżeli macie ochotę przyjść na spotkanie i/lub macie jakichś znajomych, których możecie przytaszczyć, napiszcie posta w tym temacie, będzie można oszacować jakie jest zainteresowanie.
Po czwarte prezentacje. Jeżeli macie coś ciekawego, o czym chcielibyście powiedzieć innym, to wpisujcie propozycje. Ja na pewno przygotuję jakąś prezentację. Jeżeli nie będzie nikogo z Warszawy, kto już widział Celerity na WRUGu, to mogę ją zrobić też we Wrocku.
Świetnie, że w końcu jakieś konkrety… Sam chciałem coś takiego zorganizować, ale nie miałem sali, czasu, ostatnio, też…
W każdym razie ja się piszę na WroRUG na pewno, i wraz ze mną pewnie ekipa, z którą pracuję (razem 4 osoby). Co do terminów, to dla mnie najwygodniejszy byłby poniedziałek lub czwartek.
Co do prezentacji, to pewnie znajdzie się coś, o czym można będzie opowiedzieć. Chętnie też dowiem się o Celerity
Sala którą teraz dysponuje jest w stanie pomieścić jakieś 20 osób. Myślę, że jak na razie wystarczy Jeżeli okaże się, że zainteresowanie jest większe to postaram się o coś większego. Co do terminu to u mnie dużo zależy od godziny. Najlepszy jest wtorek, bo wieczorem już nic nie mam, reszta dni w tyg to zawsze coś. Ale od np. 17 do 19 zawsze miałbym czas. We wtorki bez ograniczeń (jakieś piwko, po czy coś Ja z kolei myślałem o prezentacji o Cells, chyba że wszyscy uczestnicy będą już mocno w temacie obeznani to pomyślę o czymś innym.
Podpisuję się pod pomysłem rękami i nogami Dobrze, że ktoś się w końcu za to zabrał we Wrocławiu.
Mnie osobiście WroRUG jakoś nie przekonuje, ale też nic lepszego mi do głowy.
Dla mnie najwygodniej jest po 19. Dzień w tygodniu bez znaczenia. Po spotkaniu obowiązkowo piwo w jakiejś pobliskiej knajpie
Kogoś z pracy na pewno namówię na przyjście. Myślę, że kilka osób z zagranicznych communities też dałoby się okazyjnie zaprosić. Pogadaliby o swoim sofcie a później pozwiedzali wrocławskie kanjpy.
Ja również chętnie przybędę na spotkanie, mi najbardziej pasują poniedziałkowe bądź czwartkowe wieczory. Jeśli chodzi o nazwę to jest mi ona obojętna, choć WroRUG brzmi dziwnie. Co do możliwości prezentacyjnych - w tej chwili nie jestem w stanie o niczym opowiadać, ale może coś ciekawego w międzyczasie odkryję.
Ja z dwoma osobami na pewno bylbym zainteresowany takimi spotkaniami, lacznie z piwkiem Co do nazwy to przychodzi mi jeszcze na mysl WrUG lub Wrug, jezeli kogos nie wali po oczach ortografia tego wyrazu. Z takiej wspolnej literki r mogloby wyjsc fajne logo