Ostatnie spotkanie było super, lecimy z następnym.
Znowu Państwomiasto, znowu 18:30, a data to 11 grudnia (środa). Można już się zapisać na fb: https://www.facebook.com/events/565750073479765/
Czekamy na prezentacje.
Ostatnie spotkanie było super, lecimy z następnym.
Znowu Państwomiasto, znowu 18:30, a data to 11 grudnia (środa). Można już się zapisać na fb: https://www.facebook.com/events/565750073479765/
Czekamy na prezentacje.
Mógłbym powiedzieć o geolokalizacji w rails - tzn. jakie są dostępne opcje i jak ich używać.
Chetnie poopowiadalbym o Amazon Opsworks w kontekscie tego jak developerzy moga budować i zarządzać własnymi (auto)skalowalnymi cloudami napisanymi w pełni w rubym i jsonie.
Ja tylko przypomnę, że na grudniowe spotkanie mamy już “zamówionego” Bragiego z talkiem “Jak z pracownika stać się partnerem dla przedsiębiorcy” (talk przeniesiony z listopada z powodu nadmiaru chętnych :))
To już mamy 3 talki:
Doskonały zestaw!
@Tomash, jakiś czas temu wam pisałam, że z chęcią opowiem w grudniu o chef-browserze, to nadal aktualne?
Przepraszam, @ameba, zapomniałem. Zatem lista wygląda tak:
Ile każde z was potrzebuje na swojego talka, tj. talk właściwy + q&a?
Przewiduje 30 min na talka - nie wiem ile bedzie pytan. Są tam internety w PaństwoMiasto?
Są. Ale do live codingu będę aktywnie zniechęcał, ma tendencję do niekontrolowanego rozciągania spicza.
Od mojego kodu leci krew z oczu więc tego wszystkim oszczędzę
Chcę zaprezentować aplikację, więc strzelam, że 20 minut plus pytania.
Mo pół godziny potrzeba (w weekend przygotuję prezentację i będę mógł dokładniej oszacować, ale na pewno nie będzie dłużej) - to będą ogólnie podstawy i raczej jak to zrobić szybko i bezboleśnie, a nie jak zrobić pełny produkcyjny setup z fajerwerkami ;).
A właśnie, zapomniałam w poprzednim poście napisać, że się tą prezentacją jaram na zaś.
Będzie zrobione! (zapiszę na liście do zrobienia i zrealizuję do końca tygodnia)
Pierwszego lightninga wygłosi ekipa CodersLab – podsumują pierwszą edycję swoich szkoleń i zapowiedzą drugą
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Na ogół jak długo trwają takie spotkania? Planuje przyjechać z daleka i muszę zaplanować sobie drogę powrotną
Cześć! To zależy od miesiąca. W tym miesiącu są 4 prezentacje, więc celowałabym w około dwie godziny (poprawcie mnie, jeśli się mylę!). Po części oficjalnej jest część społecznościowa, więc jeśli chcesz poznać członków głównie warszawskiej społeczności bliżej, możesz oczywiście zostać jeszcze dłużej.
Ja bym celował w góra półtorej (dobry spicz nie powinien trwać więcej niż kwadrans – powiem więcej, spicze dłuższe zazwyczaj okazywały się gorsze), chociaż pewnie w praktyce możemy dojść do dwóch.
Dzięki wielkie
Niestety będę mógł zostać tylko na cześci oficjalnej, może następnym razem będę mieć okazję do integracji
Do zobaczenia