WRUG jak zwykle w Państwomieście, tym razem we środę za tydzień, o standardowej godzinie: 1830.
Kto ma pomysł na talka?
WRUG jak zwykle w Państwomieście, tym razem we środę za tydzień, o standardowej godzinie: 1830.
Kto ma pomysł na talka?
Tym razem WRUG jest w ramach Europe Code Week – więc zgłaszajcie talki sensowne dla początkujących i/lub nie-programistów, ew. ogólniejsze, które można zastosować niezależnie od języka programowania.
A co powiecie na przegląd różnych programistycznych (np. code.org) i nie tylko (np. Lego Mindstorms) rozwiązań dla młodszych i starszych dzieci? Przerabiałem trochę ostatnio tego z synem ;), ale nie wiem czy temat się nadaje…
Moim zdaniem nadaje się jak najbardziej – napisałbyś tytuł i pół zdania opisu?
Ehh roboczy tytuł i opis:
Od Logo Komeniusz do…?
Przegląd starych i nowych sposobów na zainteresowanie programowaniem dzieci, zarówno tych małych, jak i trochę większych
To z mojej strony:
‘Nie komplikujmy - kilka słów o web usability’
Mi chodzi po głowie (mam już kompletne notatki) talk “kiedy nie pisać testów”, sponsorowany przez setki wyrwanych lub osiwiałych włosów. Jeśli brakuje trzeciego spicza to niniejszym zgłaszam!
LEGO MINDSTORMS NIE JEST TYLKO DLA DZIECI!!!11one
Tak, coś o tym wiem i się zgadzam…ale dużo łatwiej wcisnąć do budżetu domowego ich zakup, jeśli są dla dzieci