Ponieważ mamy terminy WRUGów aż do czerwca, wiemy już że rok 2015 otwieramy spotkaniem w środę, 14. stycznia.
Miejsce i godzina te co zwykle, czyli PaństwoMiasto na ul. Andersa 29, start o 18:30.
Zapraszam do zgłaszania tematów prezentacji!
Ponieważ mamy terminy WRUGów aż do czerwca, wiemy już że rok 2015 otwieramy spotkaniem w środę, 14. stycznia.
Miejsce i godzina te co zwykle, czyli PaństwoMiasto na ul. Andersa 29, start o 18:30.
Zapraszam do zgłaszania tematów prezentacji!
Jeśli można to chętnie bym opowiedział o tym, jak to jest robić startup z perspektywy technicznej współzałożyciela. Bez nadmiernych szczegółów.
Czy kogoś by to interesowało?
Nawet bardzo
Mogę opowiedzieć o rrd-ffi oraz rrdtool-u.
Mogę zrobić prezentację o wykorzystywaniu programowania w sztuce współczesnej/zaangażowanej.
Czyli mamy:
Poproszę Was wszystkich o wysłanie slajdów swoich prezentacji (pdf, odp, ppt lub po prostu URL do strony) do 7.01.2015 (włącznie) na maila tomekrs@o2.pl.
Nie chodzi o pre-screening, zauważyliśmy że taki wymóg bardzo pomaga w motywacji i lepszym przygotowaniu prezentacji
Nawet jakby chodziło o pre-screening, nie miałabym nic przeciwko.
To ja przepraszam, daję ciała - nie zdążę tego przygotować tak, jak bym chciał.
Ja chciałbym pokazać prezentację na temat sprawnego organizowania projektów informatycznych od strony technicznej, z perspektywy ich wieloletniego utrzymywania. Chodzi o zagadnienia takie jak:
w odniesieniu do projektów w Rails.
Btw, będzie miejsce na lightningi?
sztywny +1
@Tomash Bardzo dobry pomysł, z wcześniejszym terminem wysyłania prezentacji. Ostatnio tego mi właśnie zabrakło i wyszło jak wyszło.
Witam
Tak się składa, że jestem nowy w tej społeczności, no i w dodatku mieszkam w Warszawie. Jestem dopiero na etapie, gdy kończę pierwszy tutorial/tworzę pierwszą aplikację.
Z doświadczenia wiem, że z takich spotkań można wyciągnąć bardzo dużo.
Czy są szanse, że na takim spotkaniu się odnajdę? No i dodatkowe pytanie: czy istnieje jakaś forma zapisów, czy coś w tym stylu?
Zapisów żadnych nie ma, każdy jest mile widziany.
Powinieneś się odnaleźć, tym bardziej że 2 z 3 tematów są około techniczne a nie stricte na temat programowania.
Poza tym jak nie przyjdziesz to się nie dowiesz czy ci pasuje.
Uwaga uwaga, jeśli wszystko pójdzie dobrze to dla tych, którzy nie mogli dotrzeć będzie stream – o tu: http://www.y3ti.pl/live/wrug.html
To ja jeszcze doprecyzuje kilka kwestii:
Po kilku dniach przekażę nagrania organizatorom i pewnie będą wrzucone na youtube
Slajdy z mojej prezentacji o rrd:
Moja prezentacja:
Na youtubie pojawiły się już nagrania z ostatniego WRUG-a. Poniżej linki:
Niestety nie ma nagrania z prezentacji Jarka (sztywnego), ponieważ Jarek nie dostał pozwolenia na rozpowszechnianie w internecie przykładów (wewnętrzny intranet), które pokazywał na żywo i poprosił, aby nie kręcić jego prezentacji. Niech żałują Ci co nie byli na WRUG-u, ponieważ prezentacja była ciekawa - mnie szczególnie urzekł 15 slajd
Zachęcam do subskrypcji kanału na youtubie - będziemy tam sukcesywnie dodawać nagrania z kolejnych WRUG-ów oraz innych meetapów odbywających się w Warszawie. Miłego oglądania!
Miło było widzieć link do tego kanału