Wsparcie dla początkujących

Od 5 miesięcy pracuję jako junior RoR developer. Ciągle jestem na początku, ale już nie na samym początku. Do pierwszej pracy doszedłem sam, bez mentora, nie znając nikogo kto programuje w RoR, ucząc się z darmowych kursów, zajęło mi to 1-1,5 roku (zależy jak liczyć). Wiem ile to kosztuje wysiłku i jak trudno jest, gdy nie ma kogo zapytać, dlatego chciałbym pomóc w tej drodze tym, którzy są na samym początku.

Oferuję wsparcie w postaci kontaktu, konsultacji osobom, które DOPIERO ZACZYNAJĄ naukę programowania w RoR.

Sam jestem juniorem, więc nie pomogę osobom, które:

• uczą się już conajmniej pół roku,
  • juniorom, posiadającyjm już pracę,
  • osobom przechodzącym z innego języka.

Myślę, że w tym momencie jestem w stanie wspierać do 3 osób. Jeśli chcesz zacząć/zaczynasz przygodę z Rubym, odezwij się, napisz na jakim jesteś etapie (to nie jest konkurs, odrzucę osoby, którym nie jestem w stanie pomóc). Nie organizuję żadnego kursu, to ty musisz mieć motywację do nauki, ja mogę ewentualnie pomóc, gdy utkniesz i siedzisz nad problemem trzeci dzień.

P.S. Jeśli czyta to jakiś mid lub senior, ja też szukam mentora :slight_smile:

9 Likes

Hej, chętnie nawiązałbym kontakt.

Uczę się railsów już chwilę i ciężko mi samodzielnie stwierdzić, czy jestem już gotowy na pierwszą juniorską pracę/staż. Chętnie przeanalizowałbym swoje projekty z kimś kilka poziomów wyżej :slight_smile:

Da się tu w ogóle wiadomości prywatne wysyłać? Na pierwszy rzut oka nie widzę takiej możliwości

Wejdź w profil autora i tam masz message. Jeśli nie to nie jesteś zalogowany, też z tym miałem na początku problem ale tak da się pisać PM

Z przyjemnością skorzystam z twojej pomocy, co chwila na czymś staje. A dwa mam wiele pytań odnośnie tego jak znalazłeś swoją pierwszą pracę i wiele innych.

hej, jak chcesz mogę Ci spróbowac coś pomóc :slight_smile: pisz na PW

Hej, też pracuję od 5 miesięcy i szukam jakiegoś miejsca poza pracą, gdzie mógłbym się rozwijać. Jak się potoczyła współpraca? Realizujecie razem jakiś projekt, czy “mentorujesz” rozwój innych?

Od dłuższego czasu mam chęć dołączenia do jakiegoś projektu, gdzie mógłbym podpatrzeć fajnie napisany kod i dodać coś od siebie. Wiem, wiem, to się nazywa open source :smiley: Jeśli macie jakąś wspólnie realizowaną apkę, chętnie bym dołączył, służę code review, chętnie wymienię się doświadczeniami. Jeśli nie, to może znalazłoby się parę osób na ruszenie z jakimś ciekawym projektem :slight_smile:

Hej, dopiero zaczynam naukę, Chętnie skorzystam.

Witam, ja rowniez skorzystam jezeli ogloszenie aktualne :slight_smile:

Tak, jest aktualne

Cześć,

Jeśli dalej aktualne to też chętnie bym skorzystał.
Z ruby mam styczność od niedawna, jestem w stanie zrobić prostą aplikację.

Od dłuższego czasu chciałem spróbować dzielenia się wiedzą z kimś kto zaczyna swoją przygodę z ruby i z RoR. Wiadomo nic tak nie rozwija i nie ugruntowuje wiedzy jak konieczność jej przekazania. Korzystając więc z tego wątku tak jak jego autor zapraszam osoby początkujące do kontaktu.