Wyniki metody w nowych liniach

Witam

Jest to moj pierwszy post na forum , wiec chcialem sie przywitac.
Jestem studentem PJWSTK i napisalem jedna z pierwszych aplikacji w RoR , mam bardzo banalne pytanie.
Mam metode zwracajaca nazwe ksiazki oraz autora i operacje , ktore mozna na niej wykonac , jak sprawic aby kazdy zestaw danych jaki pobiera mi ta metoda byl wyswietlany w osobnej linijce? Lamerstwo , wiem :slight_smile:

@books.each do |book| %tr %td = book.product.name %td = book.author %td = link_to 'Show', book %td = link_to 'Edit', edit_book_path(book) %td = link_to 'Destroy', book, :confirm => 'Are you sure?', :method => :delete
Oto kod

generalnie ten kod powinien Ci zwracać kolejne w nowej linii chyba - co jest z nim nie tak? jak teraz wyświetlają Ci się wyniki? ps. popraw ten post - umieść kod w odpowiednich znacznikach :wink:

To pytanie jest raczej z HTMLa a nie z RoR ;). Hint: wiersz to TR, TD to komórka w wierszu :slight_smile:

no ale dziwne, że nie działa mu ten kod - wydaje się dobrze napisany, no chyba że ja dostałem pomroczności jasnej i czegoś nie mogę zauważyć? Albo nie zrozumiałem pytania :stuck_out_tongue:

Przydałaby się jeszcze tabelka (%table).

miejmy nadzieję, że jednak już ją wrzucił przed tą iterację

Tabelke wrzucilem, problem jest z tym kodem taki, ze wyswietla mi wyniki w jednej linijce, jeden za drugim :confused:

%h1 %table %tr %th Name %th Autor %th %th %th

Pokaż wynikowy html i cały plik widoku : )

No i zgadza się, popatrz, co napisał sevos kilka postów wyżej.

ale ze mnie gapa :confused: dzieki!