Zamiana tekstu na html

Witam,
Mam stronę w ruby która jest podzielona na dwie główne części tytuł posta i jego zawartość. treść i nazwę wprowadzam za pomocą formularza ten jest przekazywany do bazy danych

przykładowy treść posta miałby postać:

tytuł: Problem z postem

zawartość: tu jest zawartość posta, 
która jest zwykłym tekstem który zawiera formatujące znaczniki.
Chciałbym aby wyświetlało mi się to jako dokument html. Fajnie jakby mogło podmieniać w postaci sformatowanej

no i output byłby czytany nie jako zwykły tekst tylko jako html.

Posty zapisywane są w bazie danych sqlite3.
Czy wie ktoś o jakiś pluginach do ruby, albo inny sposób rozwiązania problemu?

Dzięki z góry

Chyba nie rozumiem problemu - co stoi na przeszkodzie aby puścić ten tekst jak leci? Skoro są znaczniki, to przecież sformatuje się jako html.
A może chodzi Ci o to, że te znaczniki HTML mają być widoczne? Jest taki helper w ERB “h” (jedna literka h), który właśnie to robi, czyli po prostu w widoku piszesz h(post.tresc).

Jeśli masz na myśli poniższy fragment kodu to znacznik h jest ustawiony

<% for post in @posts %>

<tr><h2>Title:</h2> <b><%=h post.title %></b></tr>
<tr><h3>Body:</h3><p><%=h post.body %></p></tr>
<tr><%= link_to 'Show', post %><hr/></tr>

<% end %>

Spójrz na link do strony: http://rubyblog.heroku.com/posts/4 tu jest ta strona i znaczniki powinny być zamienione.
Jak coś to powiedz, mogę umieścić inne fragmeny kodu, jeśli to w jakiś sposób pomoże

Zamienione na co? Mylisz zdaje się pojęcia. Jeśli chcesz żeby te tagi stanowiły część źródła htmla to nic z nimi nie rób (usuń wywołanie helpera ‘h’). Przetwarzanie szablonu to przecież tworzenie htmla.

Dzięki, zaskakujące jak proste może być rozwiązanie :browar: dla Ciebie. Zacznę się chyba uczyć wszystkiego od podstaw skoro takie podstawy przeoczyłem. Dzięki za pomoc.