Zły routing po zagnieżdżeniu

Witam.
Zagnieździłem routing w taki sposób

resources :project_strongs do
    get 'dashboard/index'
    resources :result_strongs
    resources :player_strongs
end

Następnie poporawiałem linki według schematu:
result_strong_path => project_strong_result_strong_path
Niby wszystko działa, ale niestety nie znajduje mi routingu dla takich rzeczy jak

<td><%= link_to 'Show', project_strong_result_strong_path(1) %></td>
        <td><%= link_to 'Edit', edit_project_strong_result_strong_path(result_strong) %></td>

Wyskakuje mi błąd: No route matches {:action=>“show”, :controller=>“result_strongs”, :format=>nil, :id=>nil, :project_strong_id=>1} missing required keys: [:id]
O co dokładnie chodzi ? Jak naprawić ten błąd? Najlepiej chciałbym zobaczyć to na przykładzie krótkiego kodu.
Pozdrawiam.

Do takiej zagnieżdżonej ścieżki potrzebujesz podać oba zasoby, w tym wypadku project_strong i result_strong, np:

project_strong_result_strong_path(project_strong, result_strong)
project_strong_result_strong_path(project_strong_id: 33, id: 434)

Aha. Czyli pierwszy parametr to taki główny routing, a drugi to już wartość?
Czyli jeżeli miałbym zagnieżdżenie dwa razy to wyglądało by to tak:

resources :project_strongs do
    resources :result_strongs do
       get 'dashboard/index'
    end
end

I wtedy: project_strong_result_strong_path(project_strong, result_strong, 3) Byłoby to poprawnym rozwiązaniem ?

I jeszcze jak zrobić poprawnie taki oto kod:

<% @result_strongs.each do |result_strong| %>
      <tr> ....
      ......
    <td><%= link_to 'Show', result_strong %></td>

Skoro result_strongs.each jest z kontrolera, to czemu link nie działa?

Żeby zobaczyć dokładnie jakie elementy potrzebuje dana ścieżka najlepiej użyć rake routes w konsoli i poszukać odpowiedniej ścieżki (można użyć do tego grep, np. rake routes | grep project wyświetli wszystkie ścieżki zawierające ‘project’), tam będą wszystkie potrzebne elementy poprzedzone dwukropkiem, np. :project_strong_id.

W twoim przykładzie project_strong_result_strong_path potrzebuje dwóch elementów: :project_strong_id i :id, czym miała by być ta 3? Co miała by robić?

Co znaczy “nie działa”? Obstawiam, że zapewne masz błąd mówiący, że nie ma takiej ścieżki, bo istotnie nie ma ścieżki result_strong_path - masz tylko ścieżkę zagnieżdżoną i musisz powiedzieć railsom, że to jej chcesz użyć, albo bezpośrednio przez helper project_strong_result_strong_path(project_strong, result_strong), albo korzystając z magii railsów: link_to 'Show', [project_strong, result_strong].

Zacznę kombinować z routes’ami i bardzo Ci dziękuję za wskazówkę jak się za takie problemy zabierać.