Hej Koleżanki i Koledzy! Na naszym forum wypowiadają się osoby z różnym doświadczeniem – i bardzo dobrze! Ale teraz szukam prawdziwych tytanów Ruby!
Zespół, w którym pracuję, przygotował grę właśnie dla takich wymiataczy. W skrócie: Cody chce wejść na szczyt drzewa i zjechać z niego rollercoasterem. Ale po drodze trzeba rozwiązać kilka zagadek programistycznych. A im dalej, tym trudniej…
Spośród osób, które ukończą grę do 13-09-2016 wybierzemy pięć najciekawszych rozwiązań i rozdamy karty podarunkowe Amazona.com o wartości 24$ każda. Więc jestem ciekaw kto z Was znajdzie się w tej Piekielnej Piątce. A może znacie takiego? Koniecznie prześlijcie mu link!
Świetny projekt! Ten design taki nowoczesny ^^
Mam rozumieć że napisany w RoR ofkors :DDDD?
Ja się jeszcze nie zaliczam do tytanów niestety ale jak już tego rora ogarnę to na pewno zagram :))
Przepraszam że tutaj do ciebie pisze ale nie mogę privka napisać :)). Ty jesteś administratorem forumka tag :D? Mógłbyś pomóc tutaj?
Nikt nie jest mi chyba w stanie pomóc XD na 4programmers też pisałem i nikt nie pomógł :((
Z góry dzięki!
Aha, powodzenia z projektem!
Ja też poproszę o kontakt na PW, przypadki które są wymienione w opisie zadania mam zrobione a gra dalej nie przepuszcza chciałbym wiedzieć co robię źle
Jako że jesteś ciekawy wrażeń odnośnie tej gry to podzielę się swoimi. Opisy niektórych zadań mogłyby być lepsze w stylu: opis zadania, przykład, co oczekujemy na wyjściu. W tym momencie to jest tak wymieszane, że czasami ciężko było dojść co jest nie tak.
Gra ma dziwny błąd związany z wprowadzaniem i wysyłaniem rozwiązania. Po wprowadzeniu rozwiązania, niby przechodziło dalej, potem czasami pojawiał się komunikat dotyczący problemu z załadowaniem zadania i wracało do bieżącego zadania. Dopiero ponowne wysłanie zadanie powodowało przejście dalej (czasami trzy razy trzeba było wysłać zadanie). Innym razem z zadania 8 od razu pojawiło mi się pole z wpisaniem adresu e-mail.
Mimo że nie rozumiem idei wplatania historyjek w zadania programistyczne/algorytmiczne, to projekt wygląda ciekawie.
Bardzo fajny pomysł, ale ja lubię wszelakie zagadki Niedawno zrobiłem podobny projekt u nas w firmie, tylko na razie tylko wewnętrznie. Zadania są bardziej czasochłonne, ale też bardziej praktyczne. To jest jedna rzecz, o którą można się przyczepić. Niektóre z tych zadań są takie jakoś mało życiowe, można by je delikatnie zredagować