[quote=mleszcz][quote=sharnik]Akurat „Hydepark” jest idealnym ku temu miejscem.
(…)
Zresztą, nikt nikomu nie każe tu dyskutować.[/quote]
+1
A zatem młody inteligentny Tomash’u z wielkiego miasta… Jak wspomniałem dopóki nie odpowiesz jak można ściąć brzozę na wysokości 20m to trolujesz. Skoro stawiasz się ponad " ‘specjalistami’ od awioniki którzy nie znają nawet podstaw aerodynamiki czy teorii naprężeń" to powinno pójść Ci to sprawnie - do poniedziałku chyba się wyrobisz co? Tylko bez wybiegów. Pokaż jaja.
“Przede wszystkim czy w ogóle podjąłby decyzję o lądowaniu w takiej mgle” - to jest pierwsze i największe kłamstwo propagandy sowieckiej dot. “katastrofy”. Próby lądowania nie było, było tylko podejście na 100m (wysokość decyzyjna). Wtedy to w niewyjaśnionych okolicznościach samolot przestał reagować. To tylko dowodzi jak genialnej propagandzie zostali poddani Polacy od pierwszych chwil po “katastrofie”.
Nie mamy prawicowych mediów. Wszystko jest w rękach postkomunistów. To jest nasz problem. To jest nienormalne, niespotykane w innych krajach cywilizowanej Europy.[/quote]
Jak rozumiem, sugerujesz, że jednocześnie samolot przestał reagować na stery, a także “było bum”? Czy to nie zbyt duże nadużycie?
Poza tym, chyba ciężko byłoby sfałszować tę pierwszą ujawnioną taśmę - a dane z niej pochodzące sugerują podejście - i zejście grubo poniżej DA.
Jeszcze poza tym, sugestia o podejściu na wysokość decyzyjną (swoją drogą, wysokość ta nie jest tam czasem nieco większa? W końcu to prymitywne NDB) i zaprzestaniu reagowania na stery jest o tyle dziwna, że zakładamy w takim razie, iż aż do DA pilot leciał prawidłowo - podczas gdy tak, oczywiście, nie było, bo zszedł poniżej DA jeszcze przed drugą radiolatarnią bezkierunkową. Spytaj dowolnego speca od lotnictwa, co to oznacza. Ogólnie zatem, ta argumentacja się po prostu kupy nie trzyma.
Polecam zapoznać się W CAŁOŚCI z w/w zanim zaczniesz głosić hipotezy o zamachach itp.
Tak, aczkolwiek pilot miał uprawnienia na 120 metrów - lotnisko na 100… Dziwnym trafem tego się też w mediach nie mówi. Więc cała Twoja teoria oparta na podejściu na wysokość decyzji 100 metrów nie trzyma się kupy.
To może poczytaj forum libertarian? Jest tam dział newsów
Ok kumam. Zgadzam się z Tobą. Kwestia celu. Tu nie chodzi o bratnią pomoc, bo jesteśmy pionkiem to oczywiste. Tu raczej chodzi o chwytanie się brzytwy. PE jest głuchy. Ta petycja zmusi tylko do zajęcia stanowiska. Na żadną pomoc nawet się nie łudzę. Zresztą Amerykanie coś tam pomagali od początku - zdjęcia satelitarne polski (nie)rząd otrzymał ale “zgubił” pomiędzy resortami, szkoda… Czy uważasz, że bez “obstawy” wywiadowczej Binienda mógłby nie popełniając samobójstwa lub ginąc w wypadku samochodowym dotrzeć do studia na “Bliżej” z Pospieszalskim, w którym ośmiesza pseudo raport Millera?
Fakt, to by wiele tłumaczyło. Inny jest wtedy (znacznie większy) kąt natarcia, zatem również głupia brzoza może skrzydło złamać, a również o przeciągnięcie bardzo łatwo przy niedoborze mocy i chęci szybkiego wyciągnięcia samolotu w górę.
Jak głową o ścianę… Zacytuję bo chyba niektórzy nie potrafią czytać. To nie są spekulacje, wypowiedzi autorytetów, itd. TO WYNIKA Z DANYCH Z RAPORTU:
B O L D - - - -
“z danych umieszczonych w wizualizacji na wysokościomierzach barycznych i wysokościomierzu radiowym wynika, że maszyna w momencie, gdy według komisji Millera zderzyła się z brzozą, leciała na wysokości około 18 m ponad ziemią”
Chyba sie nie rozumiemy. Chyba z mojej winy, bo nie wyjaśniłem do końca. W linku, który Ci podałem jest bazylion postów, duża ich część jest napisana przez pilotów (między innymi byłych członków pułku). Jest to kopalnia wiedzy, gdzie profesjonaliści cierpliwie tłumaczą wyznawcom przeróżnych teorii (nie tylko Twoich, są też tam teorie innych, którzy twierdzą, że podpity generał i pierwszy trzymali jedną ręką razem stery, a drugą flaszki i lądowali) jak to naprawdę było.
Niestety, nawet nie zajrzałeś, a mówisz “jak głową o ścianę…”. Szkoda, ale dla mnie EOT.
@novotarq, nie zrozumiales sie z kolega. @mleszcz nie zamierza czytac twoich argumentow chocby byly zupelnie sluszne bo ma juz jasne zdanie na temat calej sprawy…
btw. gdzies tam gleboko w mym sercu tli sie jednak nadzieja ze sam w nie nie wierzy i podswiadomie troluje aby zobaczyc jaja Tomash’a… byloby to w mym mniemaniu na pewno mniej oblesne niz wiara ze ktos na forum ma takowe poglady na serio… :?
Sory Mike… Co oni mogą tłumaczyć? Wrak niezbadany, skrzynek nie mamy a z tych ochłapów które dostaliśmy (kopie czarnych) wynika, że samolot przeleciał 18m nad brzozą. Mogą z fusów wróżyć co najwyżej.
Gościu, ale kim ty w ogóle jesteś? Jakimś anonimowym łosiem z internetu który uważa że jestem mu winien wyjaśnienia czemu opieranie swojej wiedzy o niezależna.pl to debilizm? Skoro sam tego nie widzisz, to aż jestem zaskoczony jak przechodzisz forumową captchę.
Może więc zacznij od przedstawienia się, napisania jakie masz kwalifikacje do wypowiadania się o lotnictwie, potem możesz ewentualnie grzecznie dyskutować i ładnie poprosić o odpowiedź. Na razie nie spełniasz żadnego z tych warunków, więc GTFO.
O, na lotnictwie też się nie znasz. Najmniejsze zdziwienie świata.
Wysyłam skrinszota do redakcji Rzepy, Uważam Rze i Gazety Polskiej. Niech też się czasem pośmieją.
Łudzisz się, że nie jest? Nic wtedy i o to chodzi, że ludzie dobrze wiedzą co się stało tylko dla “świętego spokoju” chętnie wypychają to ze świadomości a prawda i tak wyjdzie na jaw. Poczytaj/posłuchaj historyka, Cenckiewicza “Długie ramię Moskwy”. Polska to sito agenturalne wywiadów RUS/GER. Nasza armia mieści się na jednym stadionie. Politycy sprzedani. Rozkład państwa w apogeum. Polski już nie ma. Za kilka lat będziemy republiką sowiecką. Komorowski z Łukaszenką.[/quote]
Superczad, robię skrinszota tego wątku póki jeszcze ruscy agenci go nie ubili
Polecam też DlaczegoNieNapalm, najlepiej w kolejności chronologicznej od najstarszych (zasadniczo pokazuje historię choro^H^H^H^H^H ewolucji teorii spiskowych): http://dlaczegonienapalm.wordpress.com/2010/05/
Osobiście jako otwarty chrystianofob¹ cały czas mam nadzieję, że Tomash jednak przeprosi za Jezusa pokazując jaja. Zaglądam i kolejne rozczarowanie; na pocieszenie pozostaje jedynie klasyka blindlibrariana.
¹ co prawda w języku polskim nie ma takiego słowa, ale mowa ojczysta nie jest zwykle mocną stroną polskich patriotów
@mleszcze pomijając już zupełnie kwestię czy zamach był czy nie (bo to może być jak widać dyskusyjne), to po 2 lat gówno dowiedziesz, to raz. A dwa jak nie tylko ja stwierdziłem Amerykanie mają nas tak głęboko w dupie (przez ludzi takich jak ty właśnie) że równie dobrze możemy im czyścić okrężnicę.
Co jest prawdą a co nie zależy od tego kto pisze historię, może zamiast pozwalać pisać amerykanom zacząłbyś myśleć jak by tu zrobić żebyśmy w przyszłości to my pisali naszą własną historię?
A na sam koniec z jakiej kurwa paki Amerykanie mieli by badać katastrofę w Smoleńsku jeżeli prawo miedzynarodowe mówi wyraźnie że katastrofę bada zawsze kraj w którym ona nastąpiła? Mają najpier inwazję zrobić?
Ale nawet gdyby Rosjanie zestrzelili Tupolewa działem laserowym (I shit you not, to jest jedna z teorii), to odpowiedzialność za decyzję o wyruszeniu i próbie lądowania w takiej mgle cały czas spoczywa na załodze. No chyba że zaczniemy budować teorie piętrowe jak to ruscy agenci przekonali “naszych” żeby na to lotnisko (znając warunki na nim panujące tego poranka) jednak lecieć. Otchłań już nie takie teorie budowała.
no bo w końcu tylko Amerykanie rozwiązują wszystkie sprawy / lądują tam kosmici / atakują ich w pierwszej kolejności geniusze zła chcący zawładnąć światem … Nie no naprawdę, już nie wnikam kto / co jest odpowiedzialne/y za tą katastrofę (Cthulhu!) ale ciekawi mnie dlaczego akurat mamy prosić o to amerykusów? a nie np. Niemców / Czechów / Palestynczyków / Australijczyków ? Naprawdę życzę Ci żebyś się nie przejechał na tej ich nieomylności i zajebistości…