Jakieś przykłady z historii, czy znowu ssiesz z brudnego palucha?
Jeśli nie znajdziesz, to zastanów się czy istnieje drugi taki kraj w którym prezydent byłby na tyle lekkomyślny żeby tylu polityków i dowódców takiej rangi wsadzić do jednego samolotu?
Potrafisz podać jakikolwiek możliwy do obiektywnego ocenienia konkret, który pokazałby, że nie można mu ufać?
Nie chciałbym wyciągać niesłusznego wniosku, że ślepo ufasz WSI24, Tuskowi i jego niesamowitej ekipie, Kopacz, Arabski, czarodziej Vincent, mąż stanu Sikorski, itd…, itd… z pozostałymi TW…
No cóż, ten facet opublikował raport który obnażył jakie operacje rosyjskiego wywiadu odkryto na terenie naszego państwa. To tak jak powiedzieć drugiemu wywiadowi ‘tu i tu popełniliście błąd a w ogóle to wiemy o waszej operacji’. Ponadto naraził na niebezpieczeństwo wielu pracowników wywiadu i informatorów publikując informacje które pozwolą ich zidentyfikować.
Problem z WSI trzeba było jakoś rozwiązać - w tę lub nazad. Inna sprawa, że nie dokończono tego procesu.
Mi natomiast bardziej chodziło o to, że facet prawie od początku przedstawia często sprzeczne ze sobą wersje odnośnie katastrofy. Skutecznie sprawia wrażenie, że oszalał.
Konkrety, konkrety proszę… Nie powielaj proszę bezpodstawnych ocen. Ja wiem, że kłamstwo powtórzone 100 razy staje się prawdą ale nie posądzam o to Ciebie i ponownie dopraszam o powód który pozwala Ci pisać o braku zaufania:
"Potrafisz podać jakikolwiek możliwy do obiektywnego ocenienia konkret, który pokazałby, że nie można mu ufać?
Konkretna sprawa, w której nie miał racji, skłamał i jesteś to w stanie UDOWODNIĆ?
“facet prawie od początku przedstawia często sprzeczne ze sobą wersje odnośnie katastrofy.”
Potrafisz to udowodnić?
[quote=czACha]ja mam lepszy pomysł na petycję.
Proponował bym banować ludzi którzy, oglądają lub czytają między innymi:
radio maryja
telewizja trwam
gazeta polaska
może wreszcie będzie więcej rubiego tutaj niż smoleńska[/quote]
Jeszcze lepiej zbanuj każdego, kto nie zgadza się z Twoimi poglądami.
Come on, masz jeden taki topic na forum, w dziale hyde park. Ktoś Ci każe to czytać?
To ja w takim razie wciąż nie rozumiem, jak to zrobili, że pilot zszedł grubo poniżej wysokości decyzji - zupełnie tak, by wyglądało to na “naturalną” katastrofę, wynikającą z błędu pilota?
Zwracam uwagę, że taśmy z czarnych skrzynek sfałszować “raczej” trudno…
[quote=Lypa]To ja w takim razie wciąż nie rozumiem, jak to zrobili, że pilot zszedł grubo poniżej wysokości decyzji - zupełnie tak, by wyglądało to na “naturalną” katastrofę, wynikającą z błędu pilota?
Zwracam uwagę, że taśmy z czarnych skrzynek sfałszować “raczej” trudno…[/quote]
Nie wiesz, że chcieli “odejść” tylko wtedy runęli w dół?
Wiem, że chcieli odejść. Ale już wtedy byli grubo poniżej wysokości decyzji - a jak wiadomo, silniki turbinowe cechują się pewną (dużą…) bezwładnością i nie od razu “wchodzą na obroty”.
Innymi słowy: zrobili wszystko dokładnie tak, żeby to wyglądało na wypadek. Dość dziwny (bo to tak jakby popełnili szkolne błędy - zejść przed drugą radiolatarnią poniżej DA przy podejściu NDB?!) wypadek - ale jednak wypadek.
A chorąży Muś latał z chorobą psychiczną bo zeznał przed prokuraturą wojskową, że słyszał dwa wybuchy, i że samoloty Tu-154, Jak-40 i Ił-76 były sprowadzane do 50 m, czego śladów nie ma w stenogramach (to by wskazywało, że czarna skrzynka została sfałszowana); więc w końcu miał dobrą okazję żeby odebrać sobie życie a dzieciom ojca. A! Zapomniał o liście pożegnalnym.
Ciężko mi mówić o innych, natomiast myślę, że Petelickiego zabili z innych powodów.
Poza tym - nie odpowiadasz na pytanie. Masz niepowtarzalną szansę, aby mnie przekonać o wersji zamachu, ale zamiast odnosić się do moich zarzutów, wypisujesz jakieś pierdoły.