jeszcze [quote=mleszcz]Ja pierdolę co za ciemny Naród…[/quote]
. stary, jestem twoim wielkim fanem! masz moze jakiegos twitter’a albo cos, zeby byc na biezącach w tych sprawach?
Czekajcie, biegnę po popcorn!
Jak już obrażać to z kulturą… Naród przez duże “N”.
P.S.
Myślałem, że autorzy teorii zamachu definiują niewierzącą weń część społeczeństwa jako tą co stoi “po stronie ZOMO” i nie jest “prawdziwym Narodem”.
[quote=runge]wracajac do tematu
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Na-wraku-tupolewa-w-Smolensku-odkryto-slady-materialow-wybuchowych,wid,15050560,wiadomosc.html?ticaid=1f6fa[/quote]
Rzetelność Rzepy is now (since 1995) a meme
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12770280,_Rzeczpospolita__przyznaje__Pomylilismy_sie_piszac.html
Nobody’s perfect, panie Tomashu.
Big Picture.
Ktokolwiek i jakiekolwiek ma poglądy na ten temat, proponuję mu spojrzeć na to z innej perspektywy. “Nie ważne, kto zabił, ważne, kto miał z tego zysk.”
Młode osoby, które jeszcze mało przeżyły i doznały w tym kraju, może tego nie potrafią zrobić. Brak doświadczenia.
Patrząc realnie na wydarzenia, które miały miejsce w Polsce w przeciągu ostatnich, powiedzmy, 30-tu lat, nie wygląda to wszystko ciekawie.
Gorzej, wygląda tragicznie.
Dla porównania poczytajcie np. o Kennedych, zrozumiecie, dlaczego dokonano zamachu na prezydenta, jego rodzinę i dlaczego sprawy nigdy nie wyjaśniono.
Pewnie nie uwierzycie, ale podaję to forum, a raczej głównych “udzielających się” tutaj jako pewnego rodzaju odzwierciedlenie stanu obecnego Polski.
Chodzi mi nie o cechy charakteru, ale o strzępy informacji, które wyławiam o Waszym życiu zawodowym. Sami przemyślcie, z kim współpracujecie, dla kogo, gdzie mieszkacie i czy Polska jest tym krajem jakim chcielibyście, żeby była.
Zawsze powtarzałem moim “podwładnym” : Macie mózg? Zacznijcie go używać. Nie słuchajcie, co wam mówią i jak tłumaczą, patrzcie, obserwujcie, wyciągajcie wnioski. Warto przy tym trochę znać (i rozumieć) elementy rachunku prawdopodobieństwa, statystyki, psychologii, socjologii i politologii. I trochę może ekonomii. Niekoniecznie takiej dyplomowane i z certyfikatem. A, bym zapomniał o historii. Mój belfer zawsze powtarzał: Wiecie, po co się uczycie historii? Bo wszystko już było i będzie się powtarzać. I tylko od was zależy, jaką naukę z tego wyciągniecie.
(A już miałem nadzieję, że te Wasze liczniki postów to na poradach w Zielonej Szkole nabite xD)
Ja rozumiem że to hydepark, ale nie wiem czy ten post tu powinien być. Takie dyskusje to na Onecie. Myślałem że przynajmniej forum.rubyonrails.pl to będzie ten zakątek Internetu, nie naznaczony polityką.
Większość postów w tym dziale bardziej czy mniej łączy się z tematyką forum/techniczną/studiowania/nauki/pracy. Wojenki polityczne toczyłbym gdzie indziej.
Chodzi również o SEO, posty na tym forum są dostępne robotom indeksującym, nie wydaje mi się aby karmienie ich informacjami niezwiązanymi z meritum sprawy było dobre.
A ja myślę że nieusuwając tego wątku nasza kochana ekipa moderatorska wykazała się rewelacyjnym trollerstwem. Do beki z samego wątku dokładają sobie bekę “patrzcie jakim dobrym pomysłem było zostawienie wątku smoleńskiego”, hihi
Nie mam serca usuwać
Hydepark, to hydepark.
Najlepiej ocenzurujmy się sami, jak Google. Będzie woda na młyn piewców teorii spiskowych - nawet na forum RoR działają agenci obcego wywiadu.
Jaki problem jest w nieczytaniu i niekomentowaniu tego wątku?
Watek megażywy
Od wczoraj w kioskach z Gazetą Polską (tygodnik) przełomowy film o zamachu na Prezydenta Polski w Smoleńsku 10 kwietnia 2010 roku.
http://vod.gazetapolska.pl/3077-anatomia-upadku-nowy-film-anity-gargas
Polecam!
[quote=mleszcz]Od wczoraj w kioskach z Gazetą Polską (tygodnik) przełomowy film o zamachu na Prezydenta Polski w Smoleńsku 10 kwietnia 2010 roku.
http://vod.gazetapolska.pl/3077-anatomia-upadku-nowy-film-anity-gargas
Polecam![/quote]
Czy to jest ta megaprodukcja, która ma już swój trailer ale obsada aktorska nie została jeszcze dobrana? Znaczy się - czy to ten trailer?
Nie, tamta jest o Wałęsie. Też prawicowy prezydent, ale jeszcze żyje (PRZYPADEK?).
Super, brawo obaj panowie @Bragi i @sarniak nie mogli się powstrzymać.
Mimo wszystko, byłbym za wprowadzeniem zakazu poruszania niektórych tematów: religia, seks, polityka ni jak się mają do tematyki tego forum. Może to i samocenzura ale lepsze to niż naśmiewanie się z osób o innych poglądach.
Z drugiej strony te osoby same na siebie sprowadziły problem zakładając ten wątek.
W Hydeparku jak najbardziej widzę ogłoszenia sprzedam / kupię / zamienię / oddam / mam pomysł na biznes / szukam pomysłu / poznam miłego geeka itd.
A propos polityki i śmiechu - Wałęsa prawicowy prezydent - LoL.
[quote=hubertlepicki]Super, brawo obaj panowie @Bragi i @sarniak nie mogli się powstrzymać.
(…) ale lepsze to niż naśmiewanie się z osób o innych poglądach.[/quote]
W zasadzie to tutaj masz rację ;). Usunąłem wpis, to była reakcja raczej na absurdalne odkopanie tego wątku na forum RoR, ale jak mam kogoś urazić tym trolem nie najwyższych lotów to może i lepiej nic nie pisać ;).
Podsunąłeś mi pomysł: na każdy wątek o polityce (lub zboczenie istniejącego w tym kierunku) będę zakładał wątek także, pardon my french, zboczeniowy