Petycja do Białego Domu o stanowisko ws. Smoleńska PILNE i WAŻNE

Nie zastanawia cię ten brak ochoty? Dwaj polscy prezydenci i generałowie nato zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach i ktoś dotarł do 24 świadków, którzy przed kamerą mówią, coś co zaprzecza wersji podanej do “wierzenia”. Nie martwi cię, że odpowiedzialni za tą katastrofę wciąż rządzą Poską? Czyli Tobą, twoją rodziną, itd…

Nie “któraś”, tylko główna, cudownie wiadoma i rozpowszechniana od pierwszych minut po katastrofie.

Macierewicz opiera się na faktach, z tego co obserwuję od roku, niechętnie wysnuwa teorie, choć niektóre aż “wołają” o wysnucie. Np że silnik przestał działać pół sekundy przed miejsce minięcia pancernej brzozy. Inny przykład: co nasuwa Ci się na myśl odnośnie tego, żę wg MAK/Miller samolot o rozpiętości skrzydeł 36m, po rzekomym zderzeniu z drzewem obrócił się wg swojej osi? [na wysokości 5-6m!!!]

No to masz dzisiaj o 20:00 doskonałą okazję, może nie do “uwierzenia” ale do poznania drugiej strony medalu. Film pokazuje fakty. Narracja jest zbędna…

Tak bardzo że ani jednego z tych “faktów” nie jest w stanie udowodnić. Anglojęzyczni na takie “fakty” mają ładne słowo: “bullshit”.

Nie “któraś”, tylko główna, cudownie wiadoma i rozpowszechniana od pierwszych minut po katastrofie.[/quote]
Podrzucisz źródło?

Nie zastanawia ponieważ od kilku lat w ogóle jakoś nie przejawiam ochoty na oglądanie czegokolwiek w TV.
Co do rzadu rządzącego mną - nie podoba mi się, ale znając przekonania partii poprzednio rządzącej jakoś teraz mniej boje się o moją wolność , a to sobie najbardziej cenie.

Na którym programie ten film dziś o 20 ?

@rajah: sorry bo nie wiem czy to ironia była czy nie - serio dziwisz się , że rząd USA nie zainteresował się petycją podpisaną przez AŻ 31 tysięcy osób ? Sądzę , że wieksza ilość Polaków podpisała by się pod petycją o zniesienie wiz, a tego też raczej by nie ruszyli ;p Mam wrażenie , że większość tych spiskowych teorii wynika ze zbyt wielkiego mniemania o sobie i znaczeniu swojego kraju w świecie.

Cztery pages ago próbowałem tego samego wobec Ciebie - tzn. chciałem żebyś chociaż zapoznał się z drugą (a w zasadzie jedyną merytoryczną) stroną medalu. Nie zapoznałeś się nawet, więc czemu oczekujesz tego od innych?

Co do ‘faktów’ - napisałeś wtedy, że nie mamy tego i owego, więc ‘fakty’ opisane przez pilotów to ‘wróżenie z fusów’. Czym w takim razie ten film będzie, skoro sytuacja jest wciąż ta sama? Czy może ‘fakty’ Macierewicza i innych ‘prawicowych’ mediów są ‘lepsze’?

Opinia tyleż powszechna, co fałszywa. PiS, co by o nich nie mówić, to:
a) Podatki raczej obniżał (symbolicznie, ale jednak) - PO podnosi.
b) Aż tylu aż tak kretyńskich przepisów ograniczających wolność nie wprowadzał. PO - a to dopalaczy zakażemy, a to hazardu…

Tylko że PO robi to wszystko przy znacznie lepszym PR. :wink:

Jasne, że ironia. 31k osób to 2 razy mniej niż średnia frekwencja na meczach FC Barcelony, a szumu o to było niemało. Mgła, trotyl, teraz film, odgrzewanie kotleta. O mgle wszyscy zapomnieli, o petycji też, film będzie miał swoje 5 minut, “niezależna” część społeczeństwa, prawdziwi Polacy będą mieli czym się karmić i tak do następnych wyborów parlamentarnych trzeba podtrzymywać ogień, żeby PiS mógł zrobić wynik.

@lypa: Ej no co do hazardu i dopalaczy to jasne że gorzej przemyślanych ustaw to dawno nie widziano, ale one raczej wymuszone były medialną nagonką niż faktycznym parciem PO na takie ustawy .
A co do kwestii gospodarczych i ustalania budżetu czy wysokości podatków to taki ze mnie ekonomista, że wole przemilczeć niż się zbłaźnić;p
@rafaj: ufff ;]

Zakładając, że to prawda - kto by chciał mieć władzę, która ugina się przed jakimiś kretyńskimi nagonkami i wprowadza w rezultacie drakońskie (i do tego głupie) prawa?

Hmm zapewne naród który sprawia , że na takie artykuły/nagonkę jest popyt. Ten sam naród który gdy słyszy od polityka w TV ze MJ jest 18 razy bardziej uzależniająca od alkoholu wierzy w to bezgranicznie. Insynuujesz , że tylko PO wymyśla kretyńskie ustawy pod publikę - widziałeś projekt ustawy SP na temat karania posiadanie miękkich nartkowyków po “aferze” z dzieciakiem który się zabił po “prawdopodobnie zapaleniu jednego marichuaninowego jointa” ? do 15 lat więzienia za posiadanie, 25 za handel.

Wciąż uważam , że PO to mniejsze zło ;/

Hahaha, widziałem wiele pomysłów tych wariatów, co jeden to głupszy. ;D

Ale SP to nie PiS - i PiS moim zdaniem to właśnie “mniejsze zło” niż PO.

PS - Czy ja dobrze pamiętam, że oni (SP) protestowali przeciw automatom zakupowym, bo “odbierają pracę ludziom”? :smiley:

Heh , nie wiem, ale pomysł niezły, ciekawe czy sygnalizacja świetlna odbiera pracę drogówce ;pp A co do SP to myślałem , ze w większości się z PiSu wywodzą. No nic, 7ma strona postu już, starczy tego nabijania postów ;p

Przecież nawet Obama stwierdził, że np. bankomaty zabierają pracę kasjerom w bankach, to przecież logiczne, wszystkiemu winien ten beznadziejny postęp.

I dziura ozonowa! o której wszyscy już w tej dekadzie zapomnieli ;-(

Niedzisiejszy jesteś. Globalne ocieplenie (zwane także “zmianami klimatycznymi” od kiedy się okazało, że wcale nie robi się jakoś specjalnie ciepło…) jest teraz na topie. :slight_smile:

ej, panowie, czy wczoraj nie miała czasem runąć smoleńska narracja władzy? jaki rezultat? runęła? bo nie widziałem nic spadającego, oprócz śniegu z dachu biura lecącego?

Film przegapiłem, ale poczytałem trochę o wczorajszej konferencji w której w końcu wypowiadały się osoby odpowiedzialne za raport + eksperci d.s. lotnictwa oraz przeróżni piloci , a nie politycy. Nie wiem, może to był subiektywny wycinek niektórych wypowiedzi, ale wyglądało mi to jak konsekwntne obalanie populistycznych teorii spiskowych poprzez odpieranie bzdurnych zarzutów . Ale to moje skromne subiektywne zdanie. Ale faktycznie jakoś dzisiaj nie jest głośno o tym jakto film udowodnił, że wszechwiedzący Macierewicz ma racje.

A ktoś mówil, że ma się zrobić specjalnie ciepło? Obecne przewidywania mówią chyba o 1.5 stopnia na 100 lat.

Jeśli chodzi o globalne ocieplenie to polecam post Phila Plata. W tym temacie lepiej słuchać naukowców, którzy wiedzą o czym mówią i mają na to dane - zamiast populistów.

This. Większość kwestionujących globalne ocieplenie to ludzie nie mający zielonego pojęcia o klimatologii.

Polecam bloga prowadzonego przez specjalistę, który bez głupich uproszczeń zajmuje się rozkładaniem mitów denialistów GW: http://doskonaleszare.blox.pl/html