Zgodnie z tym co mówiłem na WRUGu, dorzucam linka
Co jak co ale takie motto…
dolujace …
Dziś wreszcie postanowiłem poznać ten serwis i straciłem pół godziny z pracy, ale nie żałuję
Absolutna rewelacja: dobór postów zasługuje na sporo piw
okey, sewis na prawde fajny etc. lecz czy nikt nie odniosl wrazenia, ze jakosc postow ostatnio sie popsula i to sporo?
Wprost przeciwnie, pierwsze 5 stron “latest” jest najbardziej gniotące!
Dobre
Może by tak sformatować czas? +0200 jest chyba niepotrzebne.
uginając się pod naciskiem (jesteś kolejną osobą, która powiedziała o dacie ;P) sformatowałem ją
“Failed to open page”
Ruszył
była jakaś awaria sprzętowa serwera - na szczęście już naprawili
Dwa pytanka:
- Czego używasz do głosowania?
- Jak rozwiązałeś kwestię najlepszych/najgorszych cytatów? Chodzi mi o to, że prawdopodobnie też używasz vote_fu, a ja nie wiem, jak taką listę wygenerować Znalazłem pewne rozwiązanie, ale to nie jest to. Zapytałem też autora wtyczki na GitHubie, ciekawe, co odpisze.
do głosowania w sensie na najgorszy/najlepszy cytat? własne, prościutkie rozwiązanie. sprawdzanie tylko i wyłącznie po ipkach. jednocześnie w każdym cytacie przechowuję jego wynik punktowy, a później po prostu pobieram posortowane dane z bazy.
Hm, no tak, u Ciebie userzy nie muszą się logować. vote_fu nie zapisuje w bazie łącznego wyniku, tylko głosy przeciw i za (więc do wyświetlenia sumy głosów w widoku używam voteable.votes_for - voteable.votes_against). Cóż, pokombinuję jeszcze.
w sumie nie wiem gdzie to wkleić, więc może być, że tu:
(w sumie powiązane, scrshot z bazy roflcoptera :P)
wygrzebane w necie przez kumpla:
Ten z Zedasem jest mocny
Doskonały strzał, milordzie
http://mongo.roflcopter.pl
wersja działająca na mongo
coś tam może się jeszcze sypać i cytaty nie są wszystkie przeniesione, dlatego na razie na oddzielnej domenie
[quote=Esse]http://mongo.roflcopter.pl
wersja działająca na mongo
coś tam może się jeszcze sypać, dlatego na razie na oddzielnej domenie :)[/quote]
Jakiego adaptera używasz?
MongoMapper
całkiem fajny, oprócz tego, że praktycznie nie ma dokumentacji i trzeba szukać w testach i kodzie jak coś zrobić