Nie wiem czy to kogos zainteresuje, ale moge troche luzno poopowiadac o problemach zwiazanych z hostingiem RoR.
Ja byłbym tym bardzo zainteresowany, jeśli jeśli masz jakieś doświadczenia z mongrel, to tym bardziej byłbym szczęśliwy.
fajny pomysł. a termin jaki w koncu jest? początek/połowę lipca, czy może lepiej przenieść na wrzesień/październik, tak żeby więcej osób sie na forum zebrało i był czas na zorganizowanie. bo w tym momencie nie zostało dużo czasu i niewiele osób się o tym dowie (prawdopodobnie). będzie więcej czasu na promowanie języka, co bezpośrednio zwiększy frekwencję
Jutro będę już konkretnie umawiał spotkanie - ale chciałbym, żeby to była połowa lipca, czyli 14, piątek. Nie jest to w zamyśle jedynie i ostatnie spotkanie, więc jeśli ktoś nie może przyjść teraz, to przyjdzie następnym razem
Nieeee!
Okazuje się, że mnie nie ma od 7 do 17… Będę musiał nadrobić na następnych spotkaniach.
Jak zapowiadałem, umówiłem już konkretny termin spotkania, i jest to 14 lipiec o godzinie 18:00 w sali konferencyjnej firmy Sec-Bos, przy ulicy Łowickiej 39A. Niniejszym chciałbym podziękować tejże firmie za pomoc w zorganizowaniu naszego spotkania.
Na razie mamy trzy punkty programu:
- Paweł Rutkowski opowie (mam nadzieję)
o problemach z hostingiem RoR
- Moja krótka prelekcja na temat prototype i script.aculo.us
- Dyskusja na temat napisania forum w railsach - fajnie, gdyby się udało coś wiążącego ustalić.
Proszę o podanie, kto może przyjść, i umieszczenie informacji o spotkaniu gdzie się da, w razie możliwości z linkiem do strony firmy. Prosiłbym też o informację, gdzie się takie info pojawiło, porobię wtedy screeny, żeby i Sec-Bos była zadowolona.
Czy ktoś ma możliwość przyniesienia projektora?
Czy mógłby ktoś z dostępem do webblog.rubyonrails.pl wrzucić tam to ogłoszenie?
Dodałem ogłoszenie do bloga.
BTW. Jeśli ktoś chce dostęp do admina bloga, proszę o kontakt mailowy.
Pozdrawiam.
Świetnie, że udało się zorganizować jakieś spotkanie. Postaram się dojechać z Wrocławia, ale niestety nie mam pewności, że mi się uda wyrwać. Nie mogę się doczekać
Rozumiem, ze jest to juz konkretny termin.
Czy wiadomo juz ile osob bedzie?
Łowicka na Mokotowie miedzy Woloska i Niepodleglosci?
Chcialem wszystkim uczestnikom wczorajszego spotkania podziekowac za niesamowita atmofere i ciekawe dyskusje.
Nie moge sie juz doczekac kolejnego spotkania
Pierwsze lody zostały przełamane i myślę, że można odtrąbić sukces :). Było kameralnie, miło i rzeczowo.
No, nawet pierwszy prelegent nie przynudzal
Ze swojej strony chcialbym podziekowac uczestnikom za wysluchanie wykladu i uwagi po nim. Przyjalem je do wiadomosci i jest za nie bardzo wdzieczny.
Mam nadzieje ze nastepnym razem bede mogl zostac dluzej i podyskutowac wiecej :).
Czołem panowie!
Spotkanie udało się naprawdę znakomicie! Było inspirująco, motywująco i kameralnie (jak napisał Krzysiek). Wielkie brawa dla Tomka za zdecydowaną organizację oraz dla Pawła i jeszcze raz Tomka za pracę włożoną w prezentacje.
Mam nadzieję, że spotkamy się znów za miesiąc, w niepomniejszonym składzie!
było super, czekamy na fotki. w sumie i slajdy z prezentacji też można gdzieś wrzucić.
Aloha !
Bylo superfantastycznie ! Przyznam, ze mialem pewne obawy, ze bedzie nieco sucho i dretwo. Na szczescie kompletnie sie mylilem !! Mam nadzieje, ze dalej bedzie jeszcze swietniej
Do zobaczenia za miesiac w realu, a do tego czasu do gadek na forum!
Ogólnie bardzo fajnie. Miło by było, gdyby następnym razem za prezentacjami poszły jakieś “konkrety”, czyli w przypadku hostingu informacje, gdzie na przykład można aplikacje obecnie hostować, jakieś porównanie parametrów, etc. A że w spotkaniach uczestniczą też autorzy aplikacji, które już za chwilę wyjdą z “bety” i pojdą na żywo w sieci, to byłoby też ciekawie posłuchać o ich doświadczeniach, podejściu do sprawy (np. webankieta.pl czy 28dni.pl). Myślę, że ciekawe może być też przedstawienie RoR od strony mniej technicznej, a bardziej całego ruchu startupowego. Odniosłem wrażenie, że mimo że spotkanie było pod szyldem RoR, to wszyscy “czuli temat” i wiedzieli, kto to Graham, co to Y Combinator i z czym startup się je
– Suler
Widzisz, przeslaniem (moim “prywatnym” zdaniem) mojej prezentacji bylo stwierdzenie ze hostowanie aplikacji RoR nie ma sensu - jedyna droga to kolokacja.
Ok, nastepnym razem poopowiadasz nam o tym Juz 18 Sierpnia