Myślę że większość z was zna inicjatywę http://www.seattlerb.org/. Kilka razy padała propozycja aby zrobić coś takiego na naszym podwórku.
O co chodzi?
Zbieramy się w jakiejś kafejce z internetem i hakujemy open source’owe projekty.
Mi idea się bardzo podoba i stwierdziłem że coś takiego ruszę w Warszawie. Zagadałem do Piotrka (@drogus) i wszedł w to, miejscówkę wybraliśmy tą samą co na _why day, ustaliśmy termin, na szybko zrobiłem stronkę i tyle. Jeżeli jest ktoś chętny - zapraszamy.
Zajebiście!
Już dawno mówiłem, że fajnie by było oprócz spotkań z prezentacjami robić w ramach WRUGu hackfesty właśnie w stylu Seattle.rb. Co więcej, po whyday właśnie w takim duchu ogarnęliśmy hackfest o mountable apps. Nigga be stealin’ my idea!
Co oczywiście nie zmienia faktu że będę, właśnie wpisuję w google calendar
O, może ktoś ogarnięty w designie mi pomoże z nową stroną WRUGu.
Ok, pomyliłem się z terminami spotkań. To będą piewsze i trzecie czwartki miesiąca. Piewsze spotkanie wypada dzień po WRUGu, czyli 4.11 (czwartek) (update na stronie zrobiony).
Terminy są niezmienne. Będę starał aby zawsze odbywało się to tak jak założyliśmy, w 1 i 3 czwartek. Nie da się dopasować wszystkim, wierzę jednak że wygospodarowanie jednego z 2 czwartków w miesiącu nie będzie trudne.
@phocke - w piątek o tej porze z reguły otwieram z kolegami 0,5, Tobie też to polecam
Strzałek poprawiał wydajność (a dokładniej zużycie pamięci) w sinatrze
Ja starałem się skończyć nowy generator pluginów do railsów (coś jak enginex, ale przeportowane do railsów), ale dzisiaj żaden commit niestety się nie zdarzył. Po zaimplementowaniu pierwszej koncepcji zupełnie zmieniłem podejście i wszystko wywaliłem Dla ciekawych dotychczasowa praca tutaj: http://github.com/drogus/rails/compare/rails:master...plugin_new
Obecni: Strzałek, Tomash, Drogus, Sarniak oraz Piotrek (odemnie z firmy, nie wiem czy pisze na forum i jaki ma nic
Trzeba przemyśleć miejscówkę, gdyż wczoraj w Kafce mieliśmy problem z siecią - gdyby drogus nie miał blueconnecta to byśmy byli w dupie Zapraszam za 2 tygodnie (dajcie znać jeżeli wpadniecie), sztywna ekipa czyli ja i drogus będziemy walczyć, mamy dużo pomysłów i determinacji