Planuję uruchomienie projektu aplikacji open source w RoR służącej do wspierania adopcji i poszukiwania zaginionych zwierząt.
Być może znajdą się tutaj jacyś miłośnicy zwierząt, którzy chcieliby w tym dobrym dziele pomóc. Doświadczeni programiści mogliby służyć radą i odrobią czasu, a dla początkujących byłaby to dobra okazja by się podszkolić na projekcie, który będzie dla kogoś przydatny.
Proszę o wpisywanie się zainteresowanych poniżej, by wątek żył.
=== Pomysły ===
przy dodawaniu zaginionego zwierzaka wskazuje się na mapce współrzędne miejsca zaginięcia + wszystkie inne potrzebne informacje wg formularza; na tej podstawie generator generuje plakat A4 z informacją o poszukiwanym zwierzaku; za drobną opłatą zaprzyjaźniona drukarnia drukuje plakaty, a zarejestrowani wolontariusze z tamtej okolicy pomagają je rozwiesić;automatycznie wysyłane info do lokalnych grup na fb
Dziękuję za tak liczne głosy poparcia i chęć pomocy Do końca przyszłego weekendu przygotuję repozytorium, szkielet aplikacji i środowisko deweloperskie (korzystając z Vagrant-a).
Tam ekipa już jest skompletowana, ale fajnie byłoby wymienić doświadczenia i porównać te projekty na jakimś etapie. Jak zaczniecie prace to z chęcią Was zaprezentujemy na stronie Koduj (może dzięki temu inni się do Was dołączą) i przekażemy kontakty do ekipy drugiej apki i gdańskiego schroniska, jeśli bylibyście zainteresowani przegadać jakie jest ich podejście.
Jak macie kontakty ze schroniskami to dajcie znać. Jako Koduj będziemy propagować i promować wszystkie tego typu projekty ogólnopolsko.
Dziękuję za zgłoszenia. Ja jednak się nie wyrobiłem i dotrzymać słowa nie dałem rady (o umieszczeniu kodu do końca weekendu) - przepraszam. Ten tydzień jest bardziej prawdopodobny.